Παραδοσιακός ελαφρύς μουσακάς

Υλικά

750 γραμ.κιμά μοσχαρίσιο
3 μεγάλες ντομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
3-4 σκελίδες σκόρδο
5 μελιτζάνες μεσαίες
5 πατάτες μεσαίες
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί κόκκινο
Αλάτι πιπέρι

Μπεσαμελ

1.5 λίτρο γάλα φρέσκο
8 κουταλιές της σούπας κορνφλάουερ
1 μεγάλη κουταλιά σούπας βούτυρο
3 αυγά

Εκτέλεση

Βάζουμε μία κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας περιμένουμε λίγο να κάψει και ρίχνουμε τον κιμά.. τον σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα σβήνουμε με το κρασί και έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο ,και την ντομάτα …αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά.
Κόβουμε ροδέλες τις μελιτζάνες και τις αλατίζουμε λίγο. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Κόβουμε ροδέλες και τις πατάτες και τις τηγανίζουμε ελαφρώς.
Στρώνουμε στο ταψί πρώτα τις μελιτζάνες μετά στρώνουμε τις πατάτες βάζουμε τον κιμά και μετά πάλι μελιτζάνες και πατάτες αν έχουν περισσέψει.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ.. βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα ρίχνουμε το κορν φλάουρ το διαλύουμε καλά ανάβουμε το μάτι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει ..στο τέλος ρίχνουμε το βούτυρο και τα αυγά..αλάτι πιπέρι. Ρίχνουμε την μπεσαμέλ μας στο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
Ενα πολύ πολύ ελαφρύ γευστικό διαφορετικό πιάτο μουσακά!!!!!!
Δοκιμάστε το!!!!

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

 

Προηγούμενο άρθροΠλαστός παραδοσιακή πίτα!…και όταν ψήνεται στη γάστρα, ακόμα νοστιμότερη
Επόμενο άρθροΠατατόπιτες με κολοκυθάκια και τυρί…θα είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα