Φρέσκο Ψωμί με κόκκινη σάλτσα φέτας

Υλικά

250 γραμμάρια φέτα μαλακή.
3 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης.
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη.
2 κουταλιές σούπας ξύδι.
1/3 φλυτζάνι ελαιόλαδο.
1/2 κουταλιά γλυκού γλυκιά πάπρικα.
Ά κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη.

Για την σάλτσα με φέτα
250 γραμμάρια φέτα μαλακή.
3 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης.
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη.
2 κουταλιές σούπας ξύδι.
1/3 φλυτζάνι ελαιόλαδο.
1/2 κουταλιά γλυκού γλυκιά πάπρικα.
Ά κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη.

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα σπόρια τους.
Τις στραγγίζουμε και τις στρώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί φούρνου το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Ψήνουμε τις πιπεριές σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά περίπου, μέχρι να τις δούμε να έχουν φουσκώσει και να έχει γίνει κατά τόπους η φλούδα τους μαύρη.
Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις βάζουμε κατευθείαν σε μια σακούλα που κλείνει αεροστεγώς από πάνω.
Αφήνουμε εκεί τις πιπεριές για περίπου 15-20 λεπτά ώστε να κρυώσουν επαρκώς και η φλούδα τους να παραμείνει φουσκωμένη έτσι ώστε να αφαιρεθεί εύκολα.(Αν τις αφήσουμε να κρυώσουν στο ταψί, ως δια μαγείας η φλούδα τους θα ξανακολλήσει πάνω στη σάρκα τους με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθεί.)
Ανοίγουμε τη σακούλα και παίρνουμε μια πιπεριά ξανακλείνοντάς την και την καθαρίζουμε.
Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.
Αν δεν χωράνε όλα μαζί, τότε τα βάζουμε λίγα – λίγα.
Βάζουμε όλο το ντιπ μέσα σε ένα μπώλ και το ανακάτευουμε καλά με το κουτάλι.

Για την σάλτσα με φέτα

Πλένουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα σπόρια τους.
Τις στραγγίζουμε και τις στρώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί φούρνου το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Ψήνουμε τις πιπεριές σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά περίπου, μέχρι να τις δούμε να έχουν φουσκώσει και να έχει γίνει κατά τόπους η φλούδα τους μαύρη.
Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις βάζουμε κατευθείαν σε μια σακούλα που κλείνει αεροστεγώς από πάνω.
Αφήνουμε εκεί τις πιπεριές για περίπου 15-20 λεπτά ώστε να κρυώσουν επαρκώς και η φλούδα τους να παραμείνει φουσκωμένη έτσι ώστε να αφαιρεθεί εύκολα.(Αν τις αφήσουμε να κρυώσουν στο ταψί, ως δια μαγείας η φλούδα τους θα ξανακολλήσει πάνω στη σάρκα τους με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθεί.)
Ανοίγουμε τη σακούλα και παίρνουμε μια πιπεριά ξανακλείνοντάς την και την καθαρίζουμε.
Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.
Αν δεν χωράνε όλα μαζί, τότε τα βάζουμε λίγα – λίγα.
Βάζουμε όλο το ντιπ μέσα σε ένα μπώλ και το ανακάτευουμε καλά με το κουτάλι.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΑμυγδαλωτά με αλεύρι αμυγδάλου σε 25 λεπτά/Γρήγορη και εύκολη συνταγή
Επόμενο άρθροΑνακατεύουμε τις φέτες λεμονιού μαζί με τα αυγά και το αλεύρι. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!