Σαλάτα με μανιτάρια και κοτόπουλο

Η σαλάτα είναι πολύ γευστική, τα τηγανητά λαχανικά της δίνουν μια κρεμώδη γεύση και το κοτόπουλο και τα μανιτάρια ταιριάζουν πολύ και κάνουν το πιάτο πιο χορταστικό.
Η σαλάτα μπορεί να προετοιμαστεί όχι μόνο για ένα καθημερινό δείπνο, αλλά και για ένα εορταστικό τραπέζι. Σας συμβουλεύω να την φτιάξετε

Υλικά:

350 γρ. μανιτάρια τουρσί
450-500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (τηγανητό)
5 τεμ. τα αυγά βράζονται
2 τεμ. κρεμμύδι
2 τεμ. καρότα (~300 γρ.)
250 γρ. Αγγουράκια κομμενα σε κυβους
2-3 κσ μαγιονέζα
αλάτι, πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

Κόβουμε τα αυγά και τα λαχανικά σε μικρούς κύβους.
Πλένουμε το φιλέτο κοτόπουλου και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με κάρυ και τρίβουμε τα μπαχαρικά. Τηγανίζουμε το φιλέτο σε ζεστό λάδι σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Στη συνέχεια, ρίξτε νερό στο τηγάνι.
Σιγοβράζουμε το φιλέτο κάτω από το καπάκι σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.

Βγάζουμε το έτοιμο κοτόπουλο σε ένα πιάτο και το αφήνουμε να κρυώσει, κομμένο σε κύβους.
Τηγανίζουμε ξεχωριστά τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσει και ανακατεύουμε σε ένα βαθύ μπολ το κοτόπουλο με τα τηγανητά λαχανικά και τα αγγούρια.
Ριχνουμε και τ αυγά. Καρυκεύουμε τη σαλάτα με μαγιονέζα, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
Ανακατεύουμε, η σαλάτα είναι έτοιμη. Μπορούμε να το σερβίρουμε στο τραπέζι!
Φυσικά, όπως και ο Olivier, ο “Masherovsky” είναι καλύτερο να το βάλεις στο ψυγείο για 20 λεπτά. Στη συνέχεια τα υλικά θα μουλιάσουν στη σάλτσα, η γεύση θα είναι πιο αρμονική.

Καλή απόλαυση!

ΠΗΓΗСвітлана Юрченко
Προηγούμενο άρθροΤυροψωμάκια για πρωινό
Επόμενο άρθροΚέικ τάρτα με κρέμα και βύσινα.