Συστατικά
2 πατάτες μεσαίου μεγέθους,
1 – 2 ντομάτες,
1 κόκκινη πιπεριά (καμπάνα).
Για την προετοιμασία των κεφτέδων
500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο,
4 κουταλιές της σούπας ρύζι,
1 κρεμμύδι,
1 κόκκινη πιπεριά,
2 πρέζες μαϊντανό,
1,5 – 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά,
1 αυγό,
Θυμάρι,
Αλατι.
Για τη σάλτσα
2 φλιτζάνια νερό,
1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ,
1 κουταλιά καφε αλάτι.
Το μέγεθος κυπέλλου: 200 ml.

Διαδικασία συνταγής
Πρώτον, βάλτε το κιμά σε ένα βαθύ μπολ,
Προσθέστε το κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά (καμπάνα) , ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Στη συνέχεια, προσθέστε το ρύζι, το αυγό, την φρυγανιά, το αλάτι και τα μπαχαρικά.
Πλένουμε τις πατάτες και τους ξεφλουδίζουμε και στη συνέχεια τις κόβουμε κατά μήκος (μην κάνουμε τις φέτες παχιές).
Πάρτε κομμάτια κιμά μεγέθους καρυδιού από το μείγμα και κάντε τα ωοειδή χρησιμοποιώντας τα χέρια σας.
Στη συνέχεια τοποθετήστε τα κεφτεδάκια και τις φέτες πατάτας κανονικά ως εξής, μία πατάτα φέτα και ένα κεφτεδάκι σε ένα μεγάλο ορθογώνιο πυρέξ.

Για να προετοιμάσετε τη σάλτσα, ανακατέψτε τον τοπατοπελτέ, το αλάτι και το νερό σε ένα μπολ.
Ρίξτε τη σάλτσα στα κεφτεδάκια με το ρύζι.
Για να διακοσμήσετε, τοποθετήστε τις πιπεριές και τις φέτες ντομάτας στα κεφτεδάκια (Αν θέλετε, μπορείτε να τοποθετήσετε τις φέτες ντομάτας και τις πιπεριές αφού μαγειρέψετε τα κεφτεδάκια για μικρό χρονικό διάστημα).
Ψήστε τα κεφτεδάκια στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C μέχρι.
Μετά το ψήσιμο, σερβίρετε το πιάτο ζεστό.

Προηγούμενο άρθροΙμαμ Μπαϊλντί….το αυθεντικό
Επόμενο άρθροΛαχταριστή Κοτόπιτα