Συστατικά:
Χειροποίητο Φύλο
3 φλιτζάνια απλό αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας ξύδι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Χλιαρό νερό
Απλό αλεύρι κοσκινισμένο αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ.
Γέμιση κολοκύθας
3 – 4 φλιτζάνια τριμμένη κολοκύθα
Δοκιμάστε να αφαιρέσετε την υπερβολική υγρασία
τριμμένο κρεμμύδι
250 gr ανθότυρι ή ricotta
250 γρ. Φέτα
Πιπέρι μοσχοκάρυδο
μαϊντανό και μέντα

Εκτέλεση
Προσθέστε νερό λάδι ξύδι σε ένα βάζο και ανακατέψτε.
Σταδιακά προσθέστε αρκετό από το μείγμα νερού στο αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι
να γίνει η ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
Διαχωρίστε τη ζύμη σε 4 – 5 μπάλες.
Ανοίξτε κάθε μπάλα ζύμης σε ένα φύλλο μέγεθος πιατου και αλείψτε με λάδι.
Συνεχίστε με τις υπόλοιπες μπάλες
Σκεπάστε και αφήστε τα μέχρι μία ώρα.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C
Βουρτσίστε το ταψί των 33 cm με ελαιόλαδο.
Ανακατέψτε την τριμμένη κολοκύθα με όλα τα άλλα συστατικά σκεπάστε και αφήστε
στην άκρη.
Βάλτε το 1ο φύλλο σε ένα ελαφρά αλευρωμένο πάγκο. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας και τον πλάστη για να κάνετε τη ζύμη όσο το δυνατόν πιο λεπτή. Αλλείστε με το ελαιόλαδο πάνω από το φύλλο και στη συνέχεια  κόψτε το φύλλο τη μέση για να σας δώσουν 2 μεγάλα κομμάτια.
Βάλτε το μείγμα κολοκύθας κατά μήκος της άκρης του πρώτου μισού της ζύμης και τυλίξτε να σχηματιστεί ένα “λουκάνικο” και στριφογιρίστε το.
Πάρτε το “λουκάνικο”  και βάλτε το στη μέση του τηγανιού σας για να το διαμορφώσετε
σε ένα σαλιγκάρι.
Συνεχίστε με την υπόλοιπη ζύμη μέχρι να ολοκληρωθεί το μείγμα. Βουρτσίστε την πίτα με ελαιόλαδο και ραντίστε με το νερό πάνω από αυτό.
Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 60 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Greek Savoury Pumpkin strifti with feta & ricotta cheese….Kolokithopita .💛

Ingredients:

Homemade Pastry
3 cups plain flour
3 Tablespoons vinegar
2 Tablespoons olive oil
1/3 teaspoon salt
Luke warm water
Plain sifted flour salt in a big bowl.
Add water olive oil vinegar in a jug & stir.
Gradually add enough water mixture into the flour and mix until the dough becomes soft and pliable.
Divide the dough into 4/5 balls.
Roll each dough balls into round plate size and coat with oil.
Continue with the rest of the balls
Cover with them with wrap and leave for upto an 1 hour.

Pumpkin filling
3:4 cups grated pumpkin
Try removing excess moisture
grated onion
250 grms ricotta
250 grm feta cheese
Pepper cinamon nutmeg
Herbs of mint thyme parsley

Preheat oven at 180C 350 F
Brush 33 cm pan with olive oil.
Mixture grated pumpkin with all the other ingredients cover and set aside until required.
Turn the 1st round pastry on a lightly floured bench.
Use your hands and rolling pin to make the dough thin as possible.
Flick olive oil over the sheet then cut the pastry sheet in the middle to give you 2 big pieces.
Spoon the pumpkin mixture along the edge of the first half of pastry and roll to enclose it into a long coil.
Take your coil and start in the middle of you pan to shape in a snail.
Continue with the rest of the dough and mixture until it’s all completed.
Brush the pita with olive oil and spray water over it.
Bake in the oven for about 60mins or until golden brown.

Credit Mary Virgara

Προηγούμενο άρθροΜηλόπιτα με κανέλα και καρύδια
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα απίθανη…της Βασουλας