Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε μαγειρική σόδα σε όλες τις γωνιές του σπιτιού και για προσωπική υγιεινή. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για αισθητικούς σκοπούς. Για παράδειγμα, για το δέρμα και τα μαλλιά σας, για να πολεμήσετε με ραγάδες και ακόμη και να λευκάνετε τα δόντια σας.

Εδώ είναι 13 από τους πιο δημοφιλείς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα:

1. Φυσικό αποσμητικό: Αν θέλετε να αποφύγετε τα parabens και το αλουμίνιο που βρίσκονται σε πολλά αποσμητικά και αντιιδρωτικά, δοκιμάστε μια πρέζα μαγειρικής σόδας αναμεμειγμένη με νερό. Αυτή η απλή πάστα δημιουργεί ένα αποτελεσματικό και απλό φυσικό αποσμητικό.
2. Τσιμπηματα εντόμων: Ετοιμάστε μια πάστα με μαγειρική σόδα και νερού και εφαρμόστε την απευθείας σε τσιμπήματα εντόμων για να σταματήσετε τον κνησμό.
3. Οξύτητα Στομάχου: Η μαγειρική σόδα λειτουργεί εξουδετερώνοντας αμέσως το οξύ του στομάχου, βοηθώντας στην ανακούφιση από την καούρα, τη δυσπεψία και ακόμη και τον πόνο στο έλκος.
4. Καθαριστικό προσώπου: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία πάστα μαγειρική σόδα και νερού για να εξαλείψετε τις ατέλειες του δέρματος, όπως ρυτίδες, σπυράκια και άλλες ατέλειες δέρματος.
5. Μαλλιά: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα για να καθαρίσετε το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας. Απλώς ανακατέψτε τη μαγειρική σόδα και το νερό σε αναλογία 1 έως 3 σε ένα μικρό μπουκάλι με ψεκασμό. Αφήστε το μείγμα να καθίσει για λίγα λεπτά στα μαλλιά σας και μετά ξεπλύνετε με ζεστό νερό.
6. Σημάδια Ραγάδων: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία πάστα με σόδα ψησίματος και νερού για να μειώσετε τις ορατές ραγάδες.
7. Κακή αναπνοή: Η μαγειρική σόδα έχει ήπια λειαντική δράση που βοηθά στην απομάκρυνση της πλάκας και γυαλίσει, καθαρίσει και αρωματίσει τα δόντια σας. Η μαγειρική σόδα έχει επίσης αντιβακτηριακή δράση και έχει βρεθεί ότι σκοτώνει βακτήρια που προκαλούν κακή αναπνοή.
8. Αγριο δέρμα στα πόδια: Απλώς βάλτε λίγη σόδα στις κάλτσες σας για μια νύχτα και ξεχάστε αυτήν τη δυσάρεστη κατάσταση.

9. Λεκέδες: Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα για να αφαιρέσετε τους λεκέδες.
10. Η μυρωδιά στο ψυγείο: Καταπολεμήστε τη δυσάρεστη μυρωδιά τοποθετώντας λίγη μαγειρική σόδα στο ψυγείο σας.

11. Κοσμήματα: Η μαγειρική σόδα μπορεί να δώσει στα κοσμήματά σας την προηγούμενη λάμψη.
12. Αποστήματα(Σπυράκια με σμίγμα): Απλώς ανακατέψτε τη μαγειρική σόδα και το νερό για να φτιάξετε μια πάστα. Με ενα ελαφρώς υγρό πομ πομ, απλώστε αυτήν την πάστα στο απόστημα. Αφήστε το για 15 έως 20 λεπτά. Πριν από την αφαίρεση, ασκήστε λίγη πίεση για να αποστραγγίσετε πλήρως το απόστημα.
13. Αντιμετώπιση του ηλιακού εγκαύματος: Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα σε χλιαρό νερό μπάνιου και στη συνέχεια απολαύστε ένα μπανιο για φυσική ανακούφιση. Όταν βγείτε, αφήστε το δέρμα σας να στεγνώσει στον αέρα, αντί να απομακρύνετε την υπερβολική σόδα ψησίματος, για επιπλέον ανακούφιση.

ΠΡΟΣΟΧΗ

*Το περιεχόμενο του παρόντος άρθρου, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε ιατρικής γνωμάτευσης και κάθε άλλης πληροφορίας που σχετίζεται με την υγεία, είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια συγκεκριμένη διάγνωση ή θεραπευτικό πλάνο για κανένα άτομο. Η χρήση αυτής της ιστοσελίδας και των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν, δεν δημιουργεί μια σχέση γιατρού-ασθενή. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.

Προηγούμενο άρθροΚαρυδόπιτα !!!! η πιο αφράτη,εύκολη,γευστική
Επόμενο άρθροΜπακλαβάς ρολάκια με καρύδι και φυστίκι Αιγίνης