ΥΛΙΚΑ
Για την μελιτζάνα και το γιαούρτι πουρέ:
 4 μελιτζάνες φλάσκες
 2 φλιτζάνια γιαούρτι πλήρες
 2 σκελίδες σκόρδου, θρυμματισμένες
 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
 Αλατι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Για την επικάλυψη του κρέατος:
 500γρ μικρά κομμάτια αρνιού (ή κρέας της επιλογής σας)
 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
 1 κουταλιά της σούπας κόκκινο πιπέρι ή 2 κουταλιές της σούπας τσίλι (αν
σας αρέσει μια πικάντικη γεύση)
 1 κουταλιά της σούπας τοματοπολτός
 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
 Αλατι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Για τα ψημένα λαχανικά:
 3 μεσαίες ντομάτες, τετράγωνα
 1 πιπεριά πράσινη, κίτρινη και κόκκινη, ξεφλουδισμένες και κομμένες
 1 κρεμμύδι, σε κομμένες  φέτες
 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
 Αλατι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι
 1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C.
Πρώτα προετοιμάστε τις μελιτζάνες. 
Τοποθετήστε τις μελιτζάνες σε μέτρια φωτιά στη λαμαρίνα του φούρνου και ψήστε για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντας περιστασιακά.
Πρέπει όλες οι πλευρές να μαγειρευτούν ομοιόμορφα. Μαγειρέψτε έως ότου η φλουδα “καει”  και μέσα να είναι μαλακή.
Βάλτε τις μαγειρεμένες μελιτζάνες σε ένα σουρωτήρι για να τις αφήσετε να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν, αποφλοιώστε και πετάξτε τημ καμένη γλούδα και αφήστε τες στο σουρωτήρι για να αποστραγγίσουν τους πικρούς χυμούς, πιέζοντας ελαφρά για να αποστραγγίστουν όσο το δυνατόν περισσότερο.
Τεμαχίστε τις μελιτζάνες και ανακατέψτε καλά με το ψιλοκομμένο σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και τον μαϊντανό. Σκεπάστε τα και βάλτε τα στην άκρη. (Εάν θέλετε να προετοιμάσετε τις μελιτζάνες μια μέρα μπροστά, ανακατέψτε τη μελιτζάνα με χυμό ½ λεμονιού για να διατηρήσετε το χρώμα της και κρατήστε τη στο ψυγείο σκεπασμένη).
• Για τα ψημένα λαχανικά:
Για να φτιάξετε τα λαχανικά, απλώστε τα κομμένα κρεμμύδια, τις ντομάτες και τις πιπεριές σε ένα δίσκο και ανακατέψτε με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο (180 C) για 40 λεπτά.
Για το αρνί (ή άλλο κρέας της αρεσκείας σας):
Κόψτε το κρέας σε κομμάτια .
Ρίξτε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ανακατεύετε τα κομμένα κρεμμύδια για περίπου 3 λεπτά, τα κρεμμύδια αρχίζουν να μαλακώνουν.
Ανακατέψτε τα κομμάτια κρέατος και σοτάρετε με τα κρεμμύδια για 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Το κρέας θα απελευθερώσει το χυμό του.
Προσθέστε το κόκκινο πιπέρι και την πάστα ντομάτας στη κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά. Ελέγξτε τα καρυκεύματα, προσθέστε νερό, μόλις αρχίζει να παίρνει βράση χαμηλώστε τη φωτιά και καλύψτε τη κατσαρόλα. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας που έχουμε χρησιμοποιήσει.
Λίγο πριν το σερβίρετε, ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ανακατέψτε ελαφρώς τις μελιτζάνες πουρέ με σκόρδο μέχρι να ζεσταθεί. 
Σβήστε τη φωτιά και ανακατέψτε καλά το γιαούρτι μέσα στην μελιτζάνα.
Σερβίρετε !!!

Προηγούμενο άρθροZυμαρικά σε μια Κούπα του Καφέ, Δείτε το Αποτέλεσμα
Επόμενο άρθροΠατσαβουρόπιτα Σιροπιαστή με Γιαούρτι και Σοκολάτα