Τούρτα “RAFFAELLO” (φόρμα με αποσπώμενο πάτο διάμετρος 22 cm)
Υλικά
Παντεσπανι:
5 αυγά C1
160 γρ ζάχαρη
120 γρ αλεύρι
40 γρ κορν φλαουερ
1 βανίλια
Κρέμα καρύδας:
450 ml γάλα
170 γρ ζάχαρη
30 γρ αλεύρι
30 γρ κορν φλαουερ
100 γρ νιφάδες καρύδας
100 γρ γάλα ζαχαρουχο
1 βανίλια
250 γρ βούτυρο 82%
Εμποτισμός για το παντεσπανι:
200 ml ζεστό νερό
3 κ.σ. ζαχαρουχο γάλα
Αμύγδαλα σε σοκολάτα:
50 γρ αμύγδαλα
50 γρ λευκή σοκολάτα
+ 50 γρ νιφάδες καρύδας
+ ραφαελο σοκολατακια για διακόσμηση
Εκτέλεση:
1. Παντεσπάνι:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170°C.
Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών.
Χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να έχετε μια σταθερή μαρέγκα.
Προσθέστε τους κρόκους έναν-έναν, ανακατεύοντας απαλά.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το κορν φλαουερ και τη βανίλια.
Ενσωματώστε τα στερεά υλικά στο μείγμα των αυγών με αναδιπλώσεις.
Απλώστε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα με λαδόκολλα και ψήστε για 45 λεπτά.
Αφήστε το παντεσπάνι να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε.
2. Κρέμα καρύδας:
Σε μια κατσαρόλα ανακατέψτε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το άμυλο, τη βανίλια και το γάλα ζαχαρούχο.
Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε τις νιφάδες καρύδας.
Αφήστε την κρέμα να κρυώσει εντελώς.
Χτυπήστε το βούτυρο σε αφρό και ενσωματώστε την κρέμα καρύδας.
3. Αμύγδαλα σε σοκολάτα:
Βράστε τα αμύγδαλα για λίγα λεπτά για να μαλακώσει η φλούδα.
Αφαιρέστε τη φλούδα και κόψτε τα αμύγδαλα σε μικρά κομμάτια.
Λιώστε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Ανακατέψτε τα ψιλοκομένα αμύγδαλα με τη λιωμένη σοκολάτα και απλώστε τα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Βάλτε στο ψυγείο να στερεοποιηθεί.
4. Συναρμολόγηση:
Κόψτε το παντεσπάνι οριζόντια σε τρία μέρη.
Εμποτίστε κάθε στρώση με το μείγμα νερού και γάλακτος ζαχαρούχου.
Απλώστε μια στρώση κρέμας καρύδας σε κάθε στρώση παντεσπάνι.
Ψιλοκόψτε τα αμυγδα με την σοκολατα και στρώστε πάνω απο την κρεμα καρυδας μισα μισα
Αλλείψτε όλη την τουρτα γυρω γυρω και πανω με την υπολοιπη κρεμα καρύδας και διακοσμήστε την τούρτα με νιφάδες καρύδας και σοκολατάκια Raffaello.
Βάλτε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν την σερβίρετε.
Συμβουλές:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φόρμα με αποσπώμενο πάτο για πιο εύκολο ξεφορμάρισμα.