Πατατοσαλάτα χωρίς μαγιονέζα 

Αν θέλετε μια πατατοσαλάτα με μαγιονέζα, αυτή δεν είναι η συνταγή για εσάς.
Αυτή η Πατατοσαλάτα χωρίς μαγιονέζα αλλά με μουστάρδα και μυρωδικά εμπνεύστηκε από μια φίλη μου που την έφτιαξε για ένα καλοκαιρινό πικνίκ
και άλλαξε όλη μου την αντίληψη για το τι μπορεί να είναι η πατατοσαλάτα.
Δεν θα επιστρέψω ποτέ στην κλασική πατατοσαλάτα με μαγιονέζα, γιατί αυτή είναι τόσο φρέσκια, γευστική, κρεμώδης και αρωματική.
Αυτή η πατατοσαλάτα με μουστάρδα και βότανα φτιάχνεται με άφθονο άνηθο και μαϊντανό, ισχυρή μουστάρδα και ένα ολόκληρο λεμόνι για οξύτητα.
Τα κρεμμύδια της δίνουν μια τραγανότητα και οξύτητα που αντισταθμίζεται από την κρεμώδη γεύση του ντρέσινγκ και φέρνει μια τέλεια ισορροπία γεύσης και υφής.

Συστατικά

1 κιλό baby πατάτες κομμένες στη μέση, με τη φλούδα τους
Αλάτι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε μικρούς κύβους
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Χυμός από 1 λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ολικής αλέσεως
20 γραμμάρια μαϊντανό, χοντροκομμένο
15 γρ. άνηθος, χοντροκομμένος

Οδηγίες

1. Βράστε τις πατάτες σε ελαφρά αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην διαλυθούν, περίπου 15 λεπτά. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν.
2. Ενώ οι πατάτες βράζουν, ετοιμάστε το ντρέσινγκ προσθέτοντας το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το μέλι και τη μουστάρδα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.
3. Ανακατέψτε τις ζεστές πατάτες με το ντρέσινγκ και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον άνηθο και τα κρεμμύδια. Προσθέστε περισσότερο ελαιόλαδο αν οι πατάτες είναι πολύ στεγνές. Προσθέστε περισσότερο χυμό λεμονιού αν δεν είναι αρκετά όξινο. Σερβίρετε τις πατάτες, ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.

H Συνταγή είναι από το azraaeats.com

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πατατοσαλάτα με Μπέικον και φρέσκο κρεμμυδάκι

Πατατοσαλάτα με Μπέικον

Υλικά:

4-5 μεγάλες πατάτες
300-350 γρ μπεικον
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
30-40 γρ τυρί
100 γρ κρέμα γάλακτος
2 κρόκοι
30 ml γάλα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες και τις βράζουμε.
2. Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε το μπεικον.
3. Βάζετε τις βραστές πατάτες σε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα σκεύος, προσθέτετε το μπεικον και αλατοπιπερώνετε από πάνω.
4. Φτιάχνουμε ένα μείγμα από κρέμα γάλακτος, κρόκους αυγών και γάλα και το προσθέτουμε όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται πάνω από τις πατάτες.

5. Προσθέστε φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και ψήστε για περίπου 25 λεπτά. Ο φούρνος πρέπει να προθερμανθεί στους 200 βαθμούς πριν εισάγετε το φαγητό.
6. 5 λεπτά πριν τελειώσουμε το μαγείρεμα προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και το ξαναβάζουμε στο φούρνο (5 λεπτά).

Καλή όρεξη!

Μερικές συμβουλές!
Οι πατάτες πρέπει να βράσουν πριν τις βάλουμε στο φούρνο.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πράσινα κρεμμύδια και μπορείτε να προσθέσετε χόρτα, νομίζω ότι θα ήταν ακόμα πιο γευστικό με τον πράσινο άνηθο να προστεθεί στο τέλος.

Προηγούμενο άρθροΦέτα ψητή με ντομάτες και ελαιόλαδο…Μαγειρεμένη αργά στο φούρνο
Επόμενο άρθροΑπλό χωριάτικο ψωμί