Πίτες με ζύμη γιαουρτιού με φέτα.

Συστατικά:

Αλεύρι – 400 g, αλάτι – 5 g
Γιαούρτι – 250 g,
μαγειρική σόδα – 5 g
Αυγό 1,
Λάδι – 30 ml

Γέμιση:
Σκληρό τυρί κιτιρνο – 250 g
Τυρί φέτα – 150 g
Αυγό – 1, μπορείτε χόρτα
Λάδι

Παρασκευή:

Προσθέστε τη σόδα στο γιαούρτι και ανακατέψτε καλά. Αφήστε να σταθεί για 15 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, το λάδι, το αυγό και ανακατεύουμε καλά. Και τέλος προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι.
Ζυμώνουμε μια ομοιογενή και αρκετά κολλώδη ζύμη. Αφήστε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: προσθέτουμε τη φέτα και το αυγό (μπορείτε και τα χόρτα) στο τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Μετά από 15 λεπτά χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 μέρη. Πλάθουμε μπαλάκια και ξεκουράζουμε ξανά για 15 λεπτά σκεπάζοντας
τα μπαλάκια με μια πετσέτα. Πάρτε μια μπάλα και ανοίξτε λίγο με τις παλάμες σας. Απλώνουμε τη γέμιση στο κέντρο.

Μαζεύουμε τη ζύμη στα πλαϊνά και σχηματίζουμε μια μπάλα. Στη συνέχεια, ανοίξτε σε κύκλο. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο σε μέτρια φωτιά. Απλώστε το και τηγανίστε από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθεί. Καθώς η μία πλευρά ροδίζει καλά, απαλά, με μια φαρδιά
σπάτουλα, γυρίστε στην άλλη πλευρά. Μην λιπαίνετε το ταψί με τίποτα. Τις τηγανιτές πιτες αλείφετε αμέσως με λάδι.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της  Erika Oszuszki

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια ζάχαρης
Επόμενο άρθροΚέικ με μαρμελάδα δαμάσκηνο και ξηρούς καρπούς.