Μια απλή συνταγή για μια κουλουράκια.

Συστατικά:

Αλεύρι – 400 g
Μπέικιν πάουντερ – 1 κουταλάκι του γλυκού.
Βούτυρο – 200 g
Ζάχαρη – 150 g + 10 g ζάχαρη βανίλιας
Αυγό – 1 ολόκληρο + 1 κρόκος.
Μπορείτε να προσθέσετε κουρκουμά για έντονα χρώματα.

Παρασκευή:

Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη ζάχαρη βανίλιας. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ανακατευουμε με τα χέρια, προσθέτουμε το αυγό και τον κρόκο και ζυμώνουμε τη ζύμη.

Βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Σχηματίστε μια μπάλα στο μέγεθος ενός καρυδιού. Ρίξτε ζάχαρη σε ένα πιάτο, ρίξτε 1 ασπράδι αυγού σε ένα άλλο πιάτο, μουλιάστε τα μπαλάκια ζύμης πρώτα στο ασπραδι, μετά σε ζάχαρη και βάλτε τα σε ένα ταψί αφου τα χαράξουμε με ένα ξυράφι
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180°C, φούρνο περίπου 25 λεπτά

Προηγούμενο άρθροΓεμιστές ντομάτες με τυρί και πικάντικη γέμιση
Επόμενο άρθροΠίτες με ζύμη γιαουρτιού με φέτα.