Κουλουράκια κανέλας

Διαφήμιση

Υλικά:

• ‌250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
• ‌1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• ‌1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
• ‌¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
• ‌100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
• ‌¼ κ.γ. αλάτι, ψιλό
• ‌110 γρ. ελαιόλαδο
• ‌70 γρ. νερό
• ‌Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
• ‌Γάλα, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Διαφήμιση

• ‌Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε μέσα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, την ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι
• ‌Προσθέτουμε μέσα το ελαιόλαδο, το νερό, το ξύσμα πορτοκαλιού, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη και μετά ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει λεία
• ‌Πλάθουμε πλεξούδες τα κουλουράκια (περίπου 30 γρ. το κάθε κουλουράκι) τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20 λεπτά
• ‌Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε 10 λεπτά στην άκρη να κρυώσουν και σερβίρουμε με λίγο γάλα

H Συνταγή είναι του Alex Foukas

Διαφήμιση

Διαφήμιση