Γεμιστά μανιτάρια φούρνου.

Συστατικά:

Μανιτάρια πορτομπελο – 7 τεμ
Κρεμμύδι – 2 τεμ
Ζαμπόν – 200 γρ
Ξινή κρέμα – 3 κουταλιές της σούπας
Σάλτσα σόγιας – 2-3 κουταλιές της σούπας
Σκόρδο – 2 σκελίδες
Τυρί τριμμένο – 150 γρ
Αλάτι, πιπέρι – για γεύση

Μαγείρεμα:

1. Ξεχωρίστε τα καπέλα από τα κοτσανια, κόψτε λίγο το καπέλο και καθαριστε λίγο και το εσωτερικο.


2. Μεταφέρουμε τα καπέλα σε ένα βαθύ δοχείο, προσθέτουμε ξινή κρέμα, σκόρδο και σάλτσα σόγιας και πιπέρι. Αφήνουμε να μαριναριστούν για 40 λεπτά.
3. Κόβουμε το κρεμμύδι, το ζαμπόν και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
4. Τρίβουμε ή ψιλοκόβουμε  κοτσανια στον τριφτη και το εσωτερικό των καπέλων και τσιγαρίζουμε καλά με κρεμμύδια, αλάτι και πιπέρι.


5. Γεμίζουμε τα μανιτάρια με τη γέμιση,

περιχύνουμε με τη μαρινάδα, ριχνουμε το τυρί.
6. Ψήνετε στους 180-185° για 30-40 λεπτά (κοιτάξτε τον φούρνο σας).

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΜπακλαβάς…καμία σχεση σαν αυτά που αγοράζετε
Επόμενο άρθροΚέικ Καρυδάτο με ψημένη μαρέγκα😋👍