Εδώ είναι μια λίστα με τις κακές συνήθειες για να αποφύγετε να σας βοηθήσουμε στο δρόμο σας να είστε το αστέρι της κουζίνας.

1. Το νερό των ζυμαρικών

Όταν τα ζυμαρικά σας βράσουν , μην χύνετε το νερό! Κρατήστε λίγο κατά μέρος, ένα φλιτζάνι, και προσθέστε το στην σάλτσα ζυμαρικών σας. Τα διαλυμένα άμυλα θα γαλακτωματοποιούν τα λίπη όπως το ελαιόλαδο και το τυρί, δίνοντάς σας μια πλούσια και κρεμώδη σάλτσα ζυμαρικών χωρίς να προσθέσετε άλλα υγρά.

2. Αλάτισμα

Γιατί η γεύση των εστιατορίων είναι τόσο καλή; Η απάντηση είναι το αλάτι. Αλάτιση δεν είναι κάτι που συμβαίνει μόνο στο τραπέζι – προσθέστε το σε όλο το μαγείρεμα για να χτίσετε το αλάτισμα σταδιακά. Το αλάτι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την άντληση υγρού από λαχανικά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος.

3. Δεν διαβάζετε καλά τη συνταγή

Βλέπετε μια όμορφη συνταγή στο διαδίκτυο, και πρέπει να το καταφέρετε. Την επόμενη φορά, σταματήστε για μια στιγμή για να διαβάσετε τη συνταγή μέχρι το τέλος. Αυτό θα σας βοηθήσει να έχετε καλύτερη κατανόηση και του χρόνου που απαιτείται, καθώς και εάν χρειάζεστε κάποιο εξειδικευμένο εξοπλισμό.

4. Έχοντας μη τροχισμένα μαχαίρια

Τα ατυχήματα συμβαίνουν όταν χρησιμοποιούμε μη τροχισμένα μαχαίρια, γιατί πιέζουμε σκληρότερα με τα χέρια μας. Όταν το μαχαίρι γλιστρήσει, θα κάνει πολύ μεγαλύτερη ζημιά στα δάχτυλά σας από ό, τι εάν χρησιμοποιείτε μια κοφτερη λεπίδα. Διαβάστε τις συμβουλές από επαγγελματίες σεφ για την αγορά του πρώτου μαχαίρι σεφ.

5. Μην δοκιμάζετε ενώ μαγειρεύετε

Οι γεύσεις των μπαχαρικών και των λαχανικών θα αλλάξουν και θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, καθώς προσθέτετε υγρό και φωτιά. Κρατήστε ένα κουτάλι κοντά σας σας ανά πάσα στιγμή για να δοκιμάσετε αλλά είναι απαραίτητο να δοκιμάσετε μετά από την προσθήκη νέων συστατικών ή καρύκευμα στην κατσαρόλα.

6. Μην Μαγειρέυετε το κρέας απευθείας από το ψυγείο

Είτε μαγειρεύετε στην κουζίνα είτε στο φούρνο, βγάζετε πάντα το κρέας έξω από το ψυγείο περίπου 1 ώρα νωρίτερα για να το αφήσετε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν μαγειρεύετε παχιά κομμάτια ή κρέας με ίνες – θέλετε η εσωτερική θερμοκρασία να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στη θερμοκρασία δωματίου, έτσι ώστε να μην μαγειρεύεται εξωτερικά τα κομμάτια ενώ τα εσωτερικά μέρη είναι ακόμα άψητα.

7. Μην Ανοίγετε συνεχώς το φούρνο για να ελέγξετε 

Είναι τόσο δελεαστικό να κοιτάζετε μέσα στο φούρνου το κέικ διπλής σοκολάτας – αλλά μην το κάνετε!

Εάν η πόρτα του φούρνου σας δεν είναι τοσο βρώμικη για να την καθαρίσετε, προσπαθήστε να αντισταθείτε στο άνοιγμα της πόρτας του φούρνου κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Αυτό αφήνει όλη τη θερμότητα και δημιουργεί διακυμάνσεις της θερμοκρασίας που μπορεί να είναι ακριβώς η αυτή διαφορά που θα κάνει την ζημιά.

Προηγούμενο άρθροΠίτα με μπέικον cheddar σπανάκι…πρέπει να το φτιάξετε έστω και μια φορά
Επόμενο άρθροΜια πρωτότυπη και όμορφη τυρόπιτα στη φόρμα με ζύμη γιαουρτιού