Συστατικά
150 γρ ταχίνι
300 γρ μέλι
500 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα Ζέας)
100 γρ καρύδια χονδροσπασμένα στο γουδί ή στο χέρι, καλύτερα όχι στο μπλέντερ
50 γρ σταφίδες
410 γρ νερό
1 φακελάκι ξερή μαγιά
14 γρ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
λίγο γαρύφαλλο στη μύτη του κουταλιού
μια τσιμπιά μπαχάρι τριμμένο
ξύσμα πορτοκαλιού (βιολογικό και ακέρωτο κατά προτίμηση)
2 γρ αλάτι
10 γρ σουσάμι γαι πασπάλισμα
λίγο ελαιόλαδο για να αλείψεις το ταψί
Εκτέλεση
1 Σε ένα μεγάλο μπολ θα τοποθετήσεις το ταχίνι με το μέλι, τη μαγιά, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μπαχάρι, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Θα ανακατέψεις καλά με ένα πιρούνι ώστε να ομογενοποιηθούν
2 Έπειτα θα προσθέσεις το αλεύρι και χωρίς να ανακατέψεις θα προσθέσεις τα καρύδια και τις σταφίδες
3 Τώρα θα προσθέσεις το νερό και θα ανακατέψεις ώστε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά
4 Θα σκεπάσεις με μια πετσέτα και θα το αφήσεις στην άκρη για να φουσκώσει
5 Θα τοποθετήσεις λίγο ελαιόλαδο στο ταψί που θα χρησιμοποιήσεις, θα μεταφέρεις το μείγμα και θα πασπαλίσεις με το σουσάμι
6 Όταν θα έχει φουσκώσει, θα προθερμάνεις τον φούρνο στους 180 σε άερα και θα ψήσεις για 34 λεπτά ή μέχρι να το τρυπάς με ένα μαχαίρι και να βγαίνει στεγνό