Αν αγαπάτε το άρωμα της κανέλας, θα ενθουσιαστείτε από αυτό το εύκολο κέικ κανέλας. Μπορείτε να το έχετε έτοιμο σε μόλις 20 λεπτά. Και ανεξάρτητα από το πόσο συχνά θα το κάνετε, δεν πρόκειται ποτέ να το βαρεθείτε.
ΥΛΙΚΑ :
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ
 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 2 αυγά
 1 κούπα ζάχαρη
 1 1/2 φλιτζάνια γάλα
 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
 1/4 κουταλάκι αλάτι
 1/2 κούπα βούτυρο λειωμένο
ΓΙΑ TH ΓΕΜΙΣΗ
 1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 1 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
 2 κουταλιές της σούπας κανέλα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
 2 φλιτζάνια ζάχαρη
 5 κουταλιές γάλα
 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Αρχικά προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 Ο C.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ή στρώνετε λαδόκολλα στη βάση ταψιού 24 -26 εκ. ή φόρμα δαχτυλίδι με αποσπώμενη βάση.
Στη συνέχεια βάζετε όλα τα υλικά για το κέικ σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε με ένα κουτάλι. To αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τη γέμιση και ανακατεύετε απαλά.
Στο βουτυρωμένο και αλευρωμένο σκεύος ρίχνετε τη μισή ποσότητα από το μίγμα για κέικ. Συνεχίζετε με το δεύτερο μίγμα (για τη γέμιση). Με τη λάμα ενός μαχαιριού μπλέκετε τα δυο μείγματα, κάνοντας διαδρομές.
Ψήνετε στη μεσαία σχάρα για 40 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα τοποθετημένη στο κέντρο. (Στα 30 λεπτά δοκιμάζετε αν έχει ψηθεί το κέικ.)
Ανακατεύετε όλα τα υλικά για την επικάλυψη πάνω από το κέικ.
Όταν είναι έτοιμο, το βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε να σταθεί 5 λεπτά και στη συνέχεια το
περιχύνετε με το μείγμα. Εάν θέλετε, πασπαλίστε με λίγη κανέλα ακόμα.


Kαλή απόλαυση!!

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο στο Φούρνο με Μανιτάρια
Επόμενο άρθροΤα υπέροχα κεφτέ Κεμπάπ