Συστατικά
1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
½ φλιτζάνι φυτικό έλαιο
2 αυγά, χτυπημένα
3 μεσαίες ώριμες μπανάνες, πουρέ
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουτ. Μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι σούπας μπεικιν παουντερ
½ κουταλάκι αλάτι
1/2 κγ κανέλα,
1/4 κγ μοσχοκάρυδο
1/4 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από ένα πορτοκάλι 
1/2 φλιτζάνι σταφίδες

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Xτυπήστε τη ζάχαρη και το λάδι σε ένα μπολ. Προσθέστε αυγά, πολτοποιημένη μπανάνα και το ξύσμα πορτακαλιού πορτοκαλιά.
Ανακατέψτε μαζί τα ξηρά υλικά και ρίξτε και ανακατέψτε στο μείγμα μπανάνας εναλλάξ με το χυμό πορτοκαλιού.
Ανακατώστε και τις σταφίδες.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη φόρμα (περίπου 12×22) και πασπαλίζουμε τις κορυφές με ζάχαρη καστανή εάν επιθυμούμε μια μικρή επιπλέον κρούστα.
Ψήνουμε για 45 λεπτά σε μια ώρα ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας. Μια οδοντογλυφίδα τοποθετημένη στο κέντρο που βγαίνει καθαρή είναι η καλύτερη ένδειξη ότι το κέικ είναι πλήρως ψημένο.

https://www.rockrecipes.com/

Προηγούμενο άρθροΑρνάκι Κατσαρόλας με μελιτζάνες…
Επόμενο άρθρο7 Λάθη Που Κάνουμε Στο Φαγητό Σχεδόν Καθημερινά