Γεια σας φίλοι! Σήμερα θα φτιάξουμε μαζί αυτά τα απίστευτα μαλακά και νόστιμα τυροπιτάκια. Είναι μια συνταγή που είχα ξεχάσει για χρόνια, αλλά θυμήθηκα πόσο τα αγαπούσε η κόρη μου όταν ήταν μικρή. Τώρα τα φτιάχνω με χαρά για το μικρό μας εγγονάκι! Είναι τόσο εύκολα και γρήγορα που θα τα λατρέψετε!

#ΜαλακάΤυροπιτάκια #Τυροπιτάκια #ΣυνταγήΓιαΠαιδιά #ΕύκοληΣυνταγή #ΣπιτικάΤυροπιτάκια #ΝόστιμαΤυροπιτάκια

Υλικά

270 γρ. γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
170 γρ. τυρί (φέτα τριμμένη ή άλλο τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας)
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
30 γρ. βουτυρο (για το άλειμμα)
Λίγο επιπλέον βούτυρο για το άλειμμα μετά το ψήσιμο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη μαγειρική σόδα μέσα στο γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Θα παρατηρήσουμε ότι το γιαούρτι αφρίζει.
Κοσκινίζουμε σταδιακά το αλεύρι μέσα στο γιαούρτι, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι και να σχηματιστεί μια ζύμη αρκετά σφιχτή.
Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί στη ζύμη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί ομοιόμορφα.
Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Παίρνουμε τη ζύμη με δύο κουτάλια και σχηματίζουμε μικρά τυροπιτάκια, τοποθετώντας τα στο ταψί.
Αλείφουμε τα τυροπιτάκια με το βουτυρο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20 με 30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
Μόλις βγάλουμε τα τυροπιτάκια από το φούρνο, τα αλείφουμε αμέσως με λίγο βούτυρο για να γίνουν πιο μαλακά και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά πριν τα σερβίρουμε.
Καλή σας απόλαυση! Είναι πραγματικά απίστευτα μαλακά και νόστιμα!

ΠΗΓΗ