Xοιρινα κοτσια με μουστάρδα και μέλι.

Σας δειχνω πως να το μαγειρεψετε σε σακουλα χρησιμοποιωντας μονο μουσταρδα και μελι.

Το κοτσι γίνεται πολυ μαλακο, ζουμερο, αρωματικο.
Κανεις δεν θα πει οτι μαγειρεψατε ένα απλό φαγητό.

Για το μαγειρεμα θα χρειαστειτε τα ακολουθα συστατικα:

χοιρινο κοτσι, 2 τεμ.
μουσταρδα, 4 κ.ς.
μελι, 2 κ.ς.
αλατι, κυμινο.

Διαδικασια μαγειρεματος

Πλενουμε καλα το κρεας με κρυο νερο, το σκουπίζουμε με πετσετες.
Εαν ειναι απαραιτητο, καθαριστε το δερμα απο βρωμιες και τριχες.
Βαζουμε το κρεας σε μια κατσαρολα, αλατιζουμε και ριχνουμε κυμινο, το περιχυνουμε με κρυο νερο και βράζουμε σε χαμηλη φωτια για 1,5 ωρα

Αφου βρασει αφαιρουμε πρωτα τον αφρο.
Παρτε τη μουσταρδα και ανακατεψτε με μελι.
Βγαζουμε το κρεας απο το ζωμο και κρυωνουμε λιγο.
Αλειφουμε το κρεας απο ολες τις πλευρες με σαλτσα και το βαζουμε σε σακουλα ψησιματος – το καθενα ξεχωριστα.


Κλεινουμε τις σακουλες, κανουμε τρυπηματα με μια οδοντογλυφιδα και στρωνουμε το βάζουμε στο φουρνου.

Εχουμε προθερμανει στους 180 βαθμους και ψηνουμε για περιπου 1:00.
15 λεπτα πριν το τελος του ψησιματος, κοβουμε την σακουλα και περιχυνουμε το κρεας με το ζουμι που εβγαλε στις σακουλες.


Ενα ροδοκοκκινο, αρωματικο, ζουμερο πιατο υπεροχο ακομα και για γιορτινο τραπεζι.
Μπορειτε να φτιαξετε κρεας σε μορφη ρολου κοβοντας το κοκκαλο, αλειφοντας τη σαλτσα μεσα και εξω, τυλιγοντας το με σχοινι.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπισκότογλυκο
Επόμενο άρθροΨωμάκια γεμιστά με κοτόπουλο και μανιτάρια…αποθηκεύστε τη συνταγή, θα σας φανεί χρήσιμο!