Aυγά ποσέ με κόκκινη σάλτσα

Μια εύκολη συνταγή για αυγά ποσέ με κόκκινη σάλτσα που συνήθως σερβίρονται για πρωινό.

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,
ψιλοκομμένο κρεμμύδι και κόκκινη πιπεριά είναι προαιρετικά – τις περισσότερες φορές δεν χρησιμοποιώ,
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες,
2 κγ της σούπας πάπρικα,
1 κγ κύμινο,
1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (αν δεν το κάνετε σαν πικάντικο μην το χρησιμοποιείτε)
800 gr κονσέρβα ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες,
6 αυγά,
1 πρέζα απ όλα τα μπαχαρικά και το κύμινο, κόλιανδρος και φρέσκος μαϊντανός

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε κρεμμύδι και κόκκινη πιπεριά – αν χρησιμοποιείτε. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά.
Προσθέστε το σκόρδο και τα μπαχαρικά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες συν τον χυμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά να σιγοβράσει.
Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι κάνετε λίγες τρυπες στη σάλτσα, ώστε να μπορείτε να σπάσετε τα αυγά σε αυτά.
Μαγειρέψτε για 3 λεπτά και στη συνέχεια σκεπάστε το τηγάνι συνεχίστε το μαγείρεμα. Για άλλα 5 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο για σερβίρισμα, προσθέτουμε κύμινο κόλιαντρο και μαϊντανό, ψιλοκομμένο.

Το σερβίρετε με φρέσκο ψωμί.

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες
Επόμενο άρθροΜανιταρόπιτα με μπεσαμελ