Αφράτα ψωμάκια με αλλαντικά και τυριά

Η συνταγή είναι με το μάτι, αλλά θα σας δώσω δωσεις που θα είναι αρκετά σωστές.

Υλικά

Αυγά 2
βούτυρο λιωμένο 1/3 φλιτζάνι /200 ml/
Σαλάμι ή λουκάνικα ψιλοκομμένο 1 φλ
παρμεζανα ή κεφαλογραβιέρα, κομμένο σε κυβακια 1/2 φλ
Φέτα 1/3 φλ
Ριγανη
Μπέικιν πάουντερ 1 κουτ
Κομμάτια βούτύρο για κάθε ψωμάκι
Αλεύρι μέχρι να κανει πηχτή κολλώδη ζύμη 1,5 φλιτζάνι περίπου, μετρήστε το

Εκτέλεση

Πρώτα χτυπάω με ένα πιρούνι τα αυγά, προσθέτω το μπέικιν πάουντερ και μετά τα υπόλοιπα υλικά.
Εβαλα λιγο αλάτι, αλμύρα της φέτας και του σαλαμιού ήταν αρκετά, και την ρίγανη.
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού πηρα και σχηματισα τα ψωμακια. Το μέγεθος είναι επιλογή σας!
Έφτιαξα μεγαλύτερα ψωμάκια, πέντε κομμάτια.
Έκανα μια εσοχή στη μέση σε κάθε ψωμάκι και έβαλα ένα κομμάτι βούτυρο.
Έψησα στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν και ωραίο χρώμα!

Γρήγορα, εύκολα και νόστιμα!

Η Συνταγή είναι από το Казано честно в кухнята

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Αφράτα ψωμάκια με πουρέ πατάτας

Αφράτα ψωμάκια με πουρέ πατάτας

Υλικά

300 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
100 γρ.γάλα
4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
200 γρ.πουρέ πατάτας (2-3 πατάτες)

Για επάλειψη
1 αυγό
σουσάμι για πασπάλισμα
μαργαρίνη

Εκτέλεση

Bράζουμε τις πατάτες για 20 λεπτά. Τις λιώνουμε με το πιρούνι και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Σ ένα μπόλ ρίχνετε όλα τα υλικά και φτιάχνετε τη ζύμη η οποία πρέπει να ναι μαλακή και ίσως να κολλάει και λίγο στα χέρια.

Τη ζυμώνετε 2 λεπτά και μετά τη σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα να διπλασιαστεί.


Αφού φουσκώσει την πλάθετε άλλα 5 λεπτά με τα χέρια ρίχνετε αρκετό αλεύρι στο τραπέζι και με τον πλάστη την ανοίγετε σε μακρόστενο φύλλο.


Την κόβετε σε τρίγωνα κομμάτια και τα τυλίγετε ρολάκια.Τα τοποθετείτε σε ταψί στο οποίο έχετε βάλει αντικολλητικό χαρτί.


Τα αλείφετε με το αυγό και πασπαλίζετε με το σουσάμι.

Σε αυτό το σημείο τα αφήνετε 45 λεπτά να φουσκώσουν ξανά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C βαθμούς για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Όταν τα βγάλετε έτσι ζεστά που είναι τα αλείφετε με μαργαρίνη και τα αφήνετε να το απορροφήσουν.


Μετά από 24 ώρες είναι ακόμη πιο αφράτα.
Είναι ένα πολύ γευστικό σνακ που θα σας ενθουσιάσει!!!!!!!!!!

Δοκιμάστε τα!!!!!!!

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤηγανιά Χοιρινού με Πορτοκαλί: To πιάτο έκπληξη για το τραπέζι σας!
Επόμενο άρθροΑξεπέραστη συνταγή για λαχανοντολμάδες με κουκουνάρι και άνηθο