Είτε τις σερβίρετε με μέλι, σιρόπι, σοκολάτα ή μαρμελάδα, αυτές οι τηγανίτες θα σας κερδίσουν από την πρώτη μπουκιά. Η απλή συνταγή τους τις καθιστά ιδανικές για αρχάριους και έμπειρους μάγειρες, ενώ η γρήγορη εκτέλεσή τους τις κάνει ιδανικές για όσους έχουν λίγο χρόνο.
Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή και να μοιραστείτε τις φουσκωτές τηγανίτες σας με αγαπημένα πρόσωπα. Σίγουρα θα ενθουσιαστούν!
Υλικά:
1 κουπα αλεύρι (κοσκινισμένο)
1-2 αυγά (1 μεγάλο ή 2 μικρά)
6 κ.σ. γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μια πρέζα ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
Τυρί κατά βούληση.
Λάδι για τηγάνισμα.
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το αβγό, το αλάτι, τη ζάχαρη και προσθέτουμε το γιαούρτι με τη σόδα και το αφήνουμε να φουσκώσει για ένα λεπτό
Προσθέτουμε τυρί αφού το τριψουμε στο μείγμα, ζεσταίνουμε λάδι, τουλάχιστον 2 δάχτυλα,
και βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα, όχι γεμάτη κουταλιά, γιατί θα ξεχειλίσουν, αλλά και να τηγανιστούν καλύτερα.
Τρώτε με μαρμελάδα, μέλι, πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη ή σκετα.
Ναι είναι νόστιμες!😘