Το τυρόψωμο ήταν αφράτο και γευστικό, με την ζύμη να λιώνει στο στόμα. Η γέμιση τυριού ήταν πλούσια και ισορροπημένη, χωρίς να είναι υπερβολικά αλμυρή. Το σχέδιο του τυρόψωμου ήταν πολύ όμορφο και πρωτότυπο. Η πλεξίδα έδωσε μια ωραία υφή και έκανε το τυρόψωμο να φαίνεται επιβλητικό.

Θα χρειαστούμε

125 ml χλιαρό γάλα
125 ml χλιαρό νερό
125 ml σπορέλαιο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 αυγό, θα βάλουμε στη ζύμη μόνο το ασπράδι, τον κρόκο θα τον αφήσουμε στο τέλος για επάλειψη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
550 γραμμάρια περίπου αλεύρι.
Κάνουμε μία ζύμη μαλακή με τα υλικά, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 7 μπάλες,
ανοίγουμε τις έξι μπάλες κάθε μία χωριστά με τον πλάστη, κόβουμε στη μέση, χαράζουμε γραμμές βάζουμε τυρί, και κλείνουμε, σας έχω φωτογραφία πώς κάνουμε το σχέδιο.

Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί νούμερο 30, και τα τοποθετούμε γύρω-γύρω, στη μέση ανοίγουμε το έβδομο μπαλάκι ζύμης, και το κάνουμε σχέδιο όπως στη φωτογραφία και το βάζουμε στη μέση, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν.

Κάνουμε επάλειψη με τον κρόκο αυγού και λίγο γάλα, ρίχνουμε σουσάμι

και ψήνουμε στους 180 βαθμούς 20 με 30 λεπτά.
Γίνεται αφράτο, σαν το τσουρέκι αλλά σε αλμυρό, θα το βάλετε στο τραπέζι και ο καθένας θα παίρνει από ένα κομμάτι.

Αν το κάνετε καλή επιτυχία.

Καλό βράδυ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Αφράτο Τυρόψωμο

Αφράτο Τυρόψωμο

Μια εύκολη συνταγή για το πιο Αφράτο τυρόψωμο με φέτα! Πρέπει να είναι το πιο Αφράτο τυρόψωμο που θα μπορούσατε να απολαύσετε. Φτιάξτε το και συνοδεύστε με ένα πιάτο υπέροχες φακές

Απαραίτητα Υλικά:

400 ml κρύο γάλα με 1 κύβο μαγιά
100 ml νερό
2 αυγα
1/2 κουταλάκι του γλυκού λιωμένη μάζα
5 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μείγμα σπόρων
αλεύρι (περίπου 6 κ.γ.) και λίγο για το ανακάτεμα

1 κουπα 200 μλ

Εκτέλεση

Ζυμώνετε μια μαλακή ζύμη από τα υλικά που αναφέρονται.
Σκεπάστη την ζύμη και αφήστε το σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει.
Στη συνέχεια, χωρίστε τη ζύμη στη μέση και ανοίξτε την σε ένα όχι πολύ χοντρό φύλλο.
Αλείφουμε με βούτυρο πασπαλίζουμε με τυρί και τυλίγουμε σε ρολό.
Κόβετε σε κομμάτια, τα οποία τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο ταψί με το κόψιμο προς τα πάνω.
Αφήνετε να φουσκώσουν καλά.

Τοποθετήστε από πάνω:
1 κουπα γάλα
2 αυγά
τυρί (όλα μαζί χτυπημένα)
Ψήνουμε στα 180 g.
Η ποσότητα αυτή είναι για δύο μεσαίου μεγέθους ταψιά ή για ένα μεγαλύτερο ταψί.

Αφράτο τυρόψωμο

ΠΗΓΗ: cenovablogaddress.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΑφράτο Μαρμάρινο Κέικ με άρωμα πορτοκαλιού: Ιδανικό για κάθε στιγμή!
Επόμενο άρθροΣπιτικά τρουφάκια μερέντας: Μια αμαρτωλή απόλαυση