Ψωμάκια με μπύρα

Υλικά:

750 γρ αλεύρι
7 γρ μαγιά ξερή
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
500 ml μπύρα σε θερμοκρασία δωματίου

Προετοιμασία:

Στο κοσκινισμένο αλεύρι προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά ξερή, το ελαιόλαδο και σταδιακά προσθέτουμε την μπύρα, ζυμώνουμε μια ζύμη απαλή, ελαφρώς κολλώδη.

Μην ανησυχείτε για αυτό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει.


Ρίχνουμε τη ζύμη που έχουμε ζυμώσει σε μια πιατέλα πασπαλισμένη με αλεύρι. Πασπαλίζουμε από πάνω τη ζύμη και το αλεύρι και πιέζουμε ελαφρά με τα δάχτυλά μας να σχηματιστεί ένα μικρό παραλληλόγραμμο.


Κόβουμε τη ζύμη σε 6 μέρη και τεντώνουμε το καθένα ώστε να φτάσει στο μέγεθος του ταψιού του φούρνου.
Αραδιάζουμε σε χαρτί ψησίματος, κάνοντας πιέτες με χαρτί για να ξεχωρίζουν τα κουλούρια μεταξύ τους.


Θα χρειαστείτε δύο φύλλα χαρτιού. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς και βάζουμε ένα μπολ με νερό στον πάτο. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε τομές στα ψωμιά και ψήνουμε μέχρι να γίνουν.

Καλώς ήρθατε στη μαγειρική ομάδα μας

Προηγούμενο άρθροΜπουτάκια κοτόπουλου με μανιτάρια σε κρέμα σάλτσας.
Επόμενο άρθροΠίτες με χόρτα σε ένα τηγάνι