Αλμυρό Κέικ ψωμιού με μπέικον

Το Αλμυρό Κέικ με μπέικον είναι τέλειο για πρωινό, brunch ή μεσημεριανό το Σαββατοκύριακο.
Είναι σαν ένα κέικ φτιαγμένο με ψωμί, αυγά και τυρί και μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε άλλο λαχανικό της επιλογής σας.
Μπορεί επίσης να ετοιμαστεί το προηγούμενο βράδυ και να ψηθεί την επόμενη μέρα.

Υλικά 🛒

250 γρ μπεικον κομμενο
1 Μικρό Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
6 Μεγάλα Αυγά
1 1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα
7 φλιτζάνια απλό ψωμί (χρησιμοποιήστε μπαγκέτες όχι επίπεδο ψωμί), κομμένο σε κυβάκια μικρα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μειγμα μπαχαρικών που σας αρέσει
1 κουταλάκι μουστάρδα
Αλάτι πιπέρι
2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί Cheddar

Μέθοδος:

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Προσθέστε το μπέικον και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει ελαφρά και να γίνει τραγανό. Αφαιρέστε από το τηγάνι και στραγγίστε το στην
ίδια χαρτοπετσέτα με τα κρεμμύδια (κρατήστε 2 κουταλιές της σούπας για την επικάλυψη).

Χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, τα καρυκεύματα, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέστε το ψωμί, 1 1/2 φλιτζάνι τυρί, τα κρεμμύδια και το μπέικον στο μείγμα των αυγών. Ανακατέψτε καλά.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά (μέχρι να μουλιάσει όλο το αυγό στο ψωμί).

Ψήσιμο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο 180C.
Βουτυρώνετε γενναιόδωρα μια φόρμα για κέικ 20 εκ.
Ρίχνουμε το μείγμα του ψωμιού στη φόρμα του κέικ και το χτυπάμε απαλά. Πασπαλίστε με το μπέικον που έχετε κρατήσει και το υπόλοιπο
1/2 φλιτζάνι τυρί. Σκεπάζουμε χαλαρά με αλουμινόχαρτο.
Ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για άλλα 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει από πάνω.
Αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν αφαιρέσετε την φόρμα. Γαρνίρουμε με μαϊντανό και κόβουμε σε φέτες για να σερβίρουμε.

Καλή Απόλαυση! 😊

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Αλμυρό κέικ με κορν φλάουρ

Προϊόντα:

4 αυγά
200 γρ γιαούρτι
130 γρ αλεύρι
130 γρ κορν φλάουρ
80 ml. λάδι
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ

Γεμιση
Ζαμπον ψιλοκομμένο
Ψιλοκομμένα τουρσιά / πιπεριές,
Τυρί τριμμένο κιτρινο
Τυρί φετα τριμμένο
καρότα, καλαμπόκι, αρακάς /

Παρασκευή:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε με ένα συρμα. Προσθέστε και τα δύο είδη αλευριού, το μπέικιν πάουντερ και τέλος το λάδι. Στο μείγμα που προκύπτει προσθέστε τα προϊόντα της επιλογής σας. Αδειάζουμε σε ταψί αλειμμένο με λάδι και πασπαλισμένο με αλεύρι.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Καλώς ήρθατε στη μαγειρική ομάδα.

Προηγούμενο άρθροΚαλαμποκοτυρόψωμο με φέτα
Επόμενο άρθροΠίτα με γέμιση πατάτας και μιξ τυριών.