Aλμυρό κανταΐφι

Yλικά

1 πακέτο Φύλλο κανταΐφι
450gr βούτυρο
300 γραμμάρια μοτσαρέλα
250gr κεφαλογραβιέρα
150 gr λουκάνικα χωριάτικα κομμένο σε ροδέλες
τυρί κρέμα 200gr
1 ντομάτα μεγάλη ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
2 αυγά
γάλα 1/2 ποτήρι του νερού
αλάτι πιπέρι ρίγανη

Εκτέλεση

Ξεχωρίζουμε το κανταΐφι σε δύο μπολ και το ξεφτιζουμε. Λιώνουμε τα 250 γραμμάρια βούτυρο και τα προσθέτουμε στα μπολ με το κανταΐφι και ανακατεύουμε καλά να υγράρθουν από το λιωμένο βούτυρο.

Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο τα 50 γραμμάρια δηλαδή και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για δύο με τρια λεπτά προσθέτουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και σοτάρουμε στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα αλάτι πιπέρι ρίγανη και ανακατεύουμε βάζουμε και τα τυριά μας ανακατεύουμε και είναι έτοιμη η γέμιση μας

Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και βουτυρώνουμε τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε βάζουμε πρώτα το μισό καταΐφι το στρώνουμε στα τοιχώματα και στον πάτο προσθέτουμε τη γέμιση

και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο φύλλο κανταΐφι πιέζουμε ελαφρώς με το χέρι μας και περιχύνουμε το μείγμα γάλα αυγά το αφήνουμε για 20 λεπτά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς περίπου τα 60 λεπτά δηλαδή μέχρι να ροδίσει

Η Συνταγή είναι του Lazaros Askeridis

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κανταϊφι πεντανόστιμο!!!

Κανταϊφι πεντανόστιμο!!!

Υλικά:

1 πακέτο κανταΐφι
1 ποτ αμύγδαλα – καρύδια ή χαλεπιανά
1 -2κουταλάκια κανέλα,
2- 3 κουταλάκια ζάχαρη,
1-2κγ.φρυγανια
(λίγο ανθόνερο)
λάδι ή 250 γρ. βούτυρο αναλατο ή Spry (εγώ βάζω μισό spry και μισό ηλιέλαιο)
Σιρόπι:4 ποτ.ζαχαρη
3 1/2 νερό
ξυλάκια κανέλας
φλούδα λεμονιού
3 γαρύφαλλα
1 κουταλια μέλι(το βάζουμε όταν γίνει το σιρόπι)

Εκτέλεση

Ανοίγουμε πολύ καλά το καταΐφι.Το κόβουμε σε κομμάτια (ορθογώνια).Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα,καρύδια με την κανέλα,ζάχαρη,φρυγανιά και λίγο ανθονερο (αν θέλεις).Λαδώνουμε με το πινέλο κάθε κομμάτι και βάζουμε ένα κουταλάκι αμύγδαλα. Τυλίγουμε όπως κάνουμε τα κουπεπια. Τα βάζουμε σε λαδωμένο pyrex .Τα λαδωνουμε ακόμη λίγο όλα. Ψήνουμε στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στην μεσαία σχάρα,στους 160 βαθμούς για 1,15 λεπτά περίπου.Να πάρει χρυσό χρώμα.Κρύο σιρόπι. Βρέχω μια πετσέτα και το σκεπαζω.Δεν σερβίρουμε αν δεν κρυώσει και απορροφήσει το σιρόπι του.
Σερβίρουμε με χαλεπιανά-φιστίκια Αιγίνης αν θέλουμε.
Καλή επιτυχία!!!

 

Προηγούμενο άρθροΑλμυρό Κέικ
Επόμενο άρθροKοτόπουλο με λάχανο