Aλμυρό κανταΐφι
Yλικά
1 πακέτο Φύλλο κανταΐφι
450gr βούτυρο
300 γραμμάρια μοτσαρέλα
250gr κεφαλογραβιέρα
150 gr λουκάνικα χωριάτικα κομμένο σε ροδέλες
τυρί κρέμα 200gr
1 ντομάτα μεγάλη ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
2 αυγά
γάλα 1/2 ποτήρι του νερού
αλάτι πιπέρι ρίγανη
Εκτέλεση
Ξεχωρίζουμε το κανταΐφι σε δύο μπολ και το ξεφτιζουμε. Λιώνουμε τα 250 γραμμάρια βούτυρο και τα προσθέτουμε στα μπολ με το κανταΐφι και ανακατεύουμε καλά να υγράρθουν από το λιωμένο βούτυρο.
Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο τα 50 γραμμάρια δηλαδή και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για δύο με τρια λεπτά προσθέτουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και σοτάρουμε στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα αλάτι πιπέρι ρίγανη και ανακατεύουμε βάζουμε και τα τυριά μας ανακατεύουμε και είναι έτοιμη η γέμιση μας
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και βουτυρώνουμε τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε βάζουμε πρώτα το μισό καταΐφι το στρώνουμε στα τοιχώματα και στον πάτο προσθέτουμε τη γέμιση
και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο φύλλο κανταΐφι πιέζουμε ελαφρώς με το χέρι μας και περιχύνουμε το μείγμα γάλα αυγά το αφήνουμε για 20 λεπτά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς περίπου τα 60 λεπτά δηλαδή μέχρι να ροδίσει
Η Συνταγή είναι του Lazaros Askeridis
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Κανταϊφι πεντανόστιμο!!!
Υλικά:
Εκτέλεση
ΠΗΓΗ: Despo Ermogenous