Αμυγδαλωτά

Η συνταγή για την παρασκευή τους είναι πολύ απλή και απαιτεί ελάχιστα υλικά: αμύγδαλα, ζάχαρη, αυγά και χρωματιστά ζαχαρωμένα φρούτα. Αντί να τα αγοράσετε από ένα ζαχαροπλαστείο, δοκιμάστε να τα φτιάξετε στο σπίτι! Τοποθετημένα σε έναν όμορφο δίσκο

Υλικά για 40 αμυγδαλωτα

για την ζυμη
αλεύρι αμυγδάλου 500 γρ
Ζάχαρη 400 γρ
Κρόκος αυγού 30 γρ
Ασπράδια 160 γρ
Ξύσμα απο 2 πορτοκαλια
Απόσταγμα αμυγδάλου 2 γρ

για διακόσμηση
Γλασαρισμένα κεράσια
Αχνη ζάχαρη

Μέθοδος

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους και τα ασπράδια με ένα σύρμα.
Τοποθετήστε το αλεύρι αμυγδάλου, τη ζάχαρη, το τριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού και το άρωμα αμυγδάλου στο πλανητικό μίξερ που διαθέτει το εξάρτημα φτερο.
Ρίξτε μέσα τα αυγά, ανάψτε τη μηχανή και αφήστε τη να δράσει για 10-15 λεπτά να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.

Σε αυτό το σημείο, μεταφέρετε τη ζύμη σε μια σακούλα σωλήνωσης εφοδιασμένη με ακροφύσιο αστεριού 1 εκ. και
χρησιμοποιήστε την για να σχηματίσετε μικρούς λόφους 20-25 g το καθένα σε πολλά ταψιά στρωμένα με χαρτί ψησίματος.
Θα πάρετε περίπου 40. Διακοσμήστε με τα ζαχαρωμενα κερασια.
Στη συνέχεια, βάλτε τα όλα να σφίξουν στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Βγάζετε από το ψυγείο, πασπαλίζετε τα αμυγδαλωτά σας με κρυσταλλική ζάχαρη και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο σε στατική λειτουργία στους 180° για 15 λεπτά.
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα… σερβίρουμε συνοδευόμενα με ένα καλό τσάι!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Αμυγδαλωτά

Αμυγδαλωτά

Τα Αμυγδαλωτά είναι ένα γλυκό κέρασμα σε μέγεθος μικρής μπουκιάς, με έντονη την παρουσία του αμύγδαλου και λικέρ μαστίχας.

Υλικά

225 γρ Αμύγδαλο Φιλέ ή Σκόνη
150 γρ Αποξηραμένα Βερίκοκα
45 γρ Λικέρ Μαστίχας
160 γρ Ζάχαρη Άχνη

Εκτέλεση:

Τρίβουμε στο μούλτι το αμύγδαλο φιλέ κ το κάνουμε σκόνη.
Στη συνέχεια τρίβουμε κ το βερίκοκο τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα κ προσθέτουμε την άχνη κ το λικέρ μαστίχας κ τα ζυμώνουμε ελαφρώς να ομογενοποιηθούν.
Τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη κ τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα να σφίξει ώστε να μπορεί να πλάθονται εύκολα. Σε ένα μεγάλο μπωλ, ρίχνουμε ζάχαρη άχνη κ ξεκινάμε να φτιάχνουμε μπαλίτσες στο μέγεθος που επιθυμούμε.


Τα τοποθετούμε σε χαρτάκια μιας χρήσεως κ μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο ή εκτός ψυγείου φυλάσσοντας τα σε κουτάκι ή ένα τάπερ πολύ καλά κλεισμένο ώστε να μην πάρουν υγρασία.

Καλή επιτυχία!

H Συνταγή είναι της Νικόλ Κηρύκου

Προηγούμενο άρθροΚέικ με κρέμα του καφέ
Επόμενο άρθροΧοιρινό φιλέτο: Υγρό και ζουμερό με σπιτική μαγιονέζα, ψημένο στο φούρνο