Αρνίσια παϊδάκια στο φούρνο με πατάτες

Τα αρνίσια παϊδάκια στο φούρνο με πατάτες είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που συνδυάζει την πλούσια γεύση του αρνιού με την αφράτη υφή των πατάτων. Τα παϊδάκια αρνιού ψήνονται στο φούρνο μέχρι να γίνουν χρυσόκαφτα και ζουμερά, ενώ οι πατάτες που τις συνοδεύουν απορροφούν τις νόστιμες γεύσεις και αρώματα. Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για εορταστικές περιστάσεις ή απλά για να απολαύσετε ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα.

Υλικά

4 μερίδες
1 1/2 παϊδάκια αρνίσια
1 κιλό πατάτες baby καθαρισμένες
Αλάτι πιπέρι
Θυμάρι, δεντρολίβανο, ρίγανη
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Περνούμε ένα ταψάκι και αραδιαζουμε μέσα τις καθαρισμένες πατάτες τις βάζουμε το αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, δεντρολίβανο και την ρίγανη.
Σε μια πιατέλα βάζουμε τα παϊδάκια και τα αλατοπιπερώνουμε, θυμάρι,ρίγανη και το δεντρολίβανο.
Τα τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες μας και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Καλύπτουμε το φαγητό μας με λαδόχαρτο και αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.
Τα πρώτα 40 λεπτά το κρατάμε κλειστό με το αλουμινόχαρτο μετά το αφαιρούμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

Αρνίσια παϊδάκια στο φούρνο με πατάτες

Καλή επιτυχία!!

Христо Христов

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πατάτες βραστές με αρνίσια παϊδάκια

Πατάτες βραστές με αρνίσια παϊδάκια

Μια επιλογή win-win για τους καλεσμένους ή όταν θέλετε κάτι απλό και νόστιμο.

Συστατικά:

Παϊδάκια αρνιού – 1 κιλό
Πατάτα – 5 τεμ
Σκόρδο – 8 σκελίδες
Κρεμμύδι – 2,5 τεμ
Καρότο – 1 τεμάχιο
Φύλλο δάφνης – 2 τεμ
Κίμινο – 1 πρέζα
Σάλτσα σόγιας – 30 ml
Ανηθο
Φυτικό λάδι

Μαγείρεμα:

Κόβουμε τα παϊδάκια του αρνιού σε μικρά κομμάτια και τα μουλιάζουμε για 30 λεπτά σε κρύο νερό.
Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα σε κομμάτια και τα τηγανίζουμε σε μια κατσαρόλα προσθέτοντας φυτικό λάδι.
Βαζουμε τη δάφνη στην κατσαρόλα, αλάτι και πιπέρι για γεύση και προσθέτουμε τα παϊδάκια.

Προσθέστε μια πρέζα κύμινο και ανακατέψτε. Ριχνουμε ψιλοκομμένες πατάτες, σκόρδο, σάλτσα σόγιας στα παϊδάκια.
Γεμίζουμε το περιεχόμενο στα 3/4 με βραστό νερό και βάζουμε από πάνω λιγο άνηθο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 60-80 λεπτά.
Βάζουμε τις έτοιμες πατάτες με το κρέας και ζωμό σε πιάτα και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη σε όλους!

Προηγούμενο άρθροΑχλάδια ποσέ σε σιρόπι κρασιού
Επόμενο άρθροΝηστίσιμα ινδοκάρυδα: Το μυστικό για να απολαύσετε τις αγαπημένες σας γεύσεις και στη νηστεία