Κεφτεδάκια με τυρί και κόκκινη σάλτσα

Υλικά:

    500γρ. μοσχαρίσιο άπαχο κιμά
    2 x 400γρ. κονσέρβες με σάλτσα ντομάτας
    1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
    200γρ. τυρί κομμένο σε κύβους (όπως μοτσαρέλα ή τυρί Cheddar)
    1 φλιτζάνι μαγειρεμένο ρύζι
    σαλάτα για συνοδευτικό

Εκτέλεση:

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
    Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνουμε να κρυώσει.
    Ρίχνουμε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το ρύζι και τον μισό μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά.
    Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια μεγέθους παλάμης.
    Ισιώνουμε τους κεφτέδες μας και προσθέτουμε ένα κύβου τυριού στη μέση. Έπειτα πλάθουμε πάλι τα κεφτεδάκια σε μπάλες.
    Ρίχνουμε σάλτσα ντομάτας μέσα σε ένα λαδωμένο πυρέξ.
    Βάζουμε όλους τους κεφτέδες μέσα στο πυρέξ.
    Καλύπτουμε από πάνω με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
    Γαρνίρουμε από πάνω με τυρί τριμμένο και αλεσμένο μαυρο πιπέρι.
    Ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν.
    Σερβίρουμε μαζί με μία δροσερή σαλάτα ή με σκορδόψωμο

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΈτσι γίνεται η πιο Αφράτη τυρόπιτα
Επόμενο άρθροΡυζόγαλο βανίλια