Γευστικές, χορταστικές και πανεύκολες στην παρασκευή τους, οι ατομικές πίτες με σπανάκι ή ζαμπόν αποτελούν μια ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα. Πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, οι πίτες με σπανάκι προσφέρουν βιταμίνες, ανόργανα άλατα και φυτικές ίνες, ενώ οι πίτες με ζαμπόν αποτελούν μια καλή πηγή πρωτεΐνης. Επιπλέον, η ποικιλία στις γεμίσεις αφήνει άπειρες δυνατότητες για πειραματισμούς και δημιουργικότητα.

Υλικά

500 γραμμάρια αλεύρι.
230 ml νερό
1/2 κύβος/φακελάκι μαγιά μπύρας
60 γρ. ζάχαρη
11 g αλάτι
50 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάλτε το νερό και τη μαγιά σε ένα μπολ- μόλις διαλυθούν, προσθέστε από πάνω το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Αρχίστε να ανακατεύετε τα υλικά, ξεκινώντας με το αλεύρι και στη συνέχεια επίσης με το αλάτι και τη ζάχαρη.
Προσθέστε τώρα το λάδι και συνεχίστε να ζυμώνετε τη ζύμη για λίγα λεπτά.
Αφήστε την να ξεκουραστεί για 3 έως 4 ώρες
Πάρτε τη ζύμη, φτιάξτε ένα καρβέλι και χωρίστε το σε μερίδες των 100 γρ.
Τώρα ανοίξτε την κάθε μερίδα, όχι πολύ λεπτό συνιστώ
Στο κέντρο βάλτε ό,τι σας αρέσει

Εγώ έκανα με σπανάκι σοταρισμένο στο τηγάνι με αλάτι, βούτυρο και παρμεζάνα και πρόσθεσα μαγειρεμένο ζαμπόν και τσενταρ ή ένταμ –
το υπόλοιπο το έκανα με σάλτσα ντομάτας, ζαμπόν και μοτσαρέλα

πίτες με σπανάκι ή ζαμπόν πίτες με σπανάκι ή ζαμπόν
Πριν τα σφραγίσετε, βρέξτε τις άκρες της ζύμης με κρόκο αυγού, ώστε να σφραγίσουν κατά το ψήσιμο.
Τώρα αλείψτε με κρόκο αυγού και γάλα
Φούρνος 200° για περίπου 15/20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Ελπίζω να σας αρέσει

Η Συνταγή είναι του Alessandro Monti

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ατομικές σπανακόπιτες με χειροποίητο φύλλο σφολιάτας

Ατομικες σπανακόπιτες

Συστατικά για την γέμιση:

2 πράσα
1 κιλό φρέσκο ​​σπανάκι
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
περίπου 200 g κατσικίσιο ή πρόβειο τυρί φέτα τριμμένο

Συστατικά για τη ζύμη:
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
περίπου 2-3 ​​κουταλιές της σούπας βούτυρο
100 ml λαδιού
100 ml γάλα
100 ml νερού
1 πακέτο ξηρής μαγιάς
1 αυγό
περίπου 600 g αλεύρι

Για απο πάνω:
Κρόκοι αυγών για βούρτσισμα
Μαύρο κύμινο ή σουσάμι για να πασπαλίσουμε

Εκτέλεση

Πρώτα απ όλα ετοιμάζω την γέμιση
Ψιλοκόβω και σοκάρω σε λίγο σε ελαιόλαδο τα πρασα με μια σκελίδα σκόρδο(προεραιτικά).
αφότου μαλακώσουν καλά, ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα ένα κιλό σπανάκι κομμένο το οποίο
έπλυνα και έκοψα σε μικρά κομμάτια. Αφότου μαλακώσει ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα ανακατέψτε και στη συνέχεια αφήστε το στην άκρη έτσι ώστε η γέμιση να κρυώσει λίγο.

Στη συνέχεια έβαλα τα χόρτα σε ένα μπολ και έριξα το τυρί και ανακατεψα και αφησα στην άκρη

Για την ζυμη
Ρίξτε το γάλα και το νερό σε ένα ζυμωτή βάσης
Ρίξτε μέσα την ζάχαρη και την μαγιά αφήστε το να περάσουν δέκα λεπτά, μετά από δέκα
λεπτά ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε.
Μόλις ζυμωθεί προσθέτω το βούτυρο και συνεχίζω το ζύμωμα για λίγο ακόμη.
Στη συνέχεια άφησα τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου μισή ώρα.

Έβγαλα την ζύμη στον αλευρωμένο παγκο μου και εφτιαξα μπαλες σε μεγεθος μικρου μανταρινιού


Με ένα πλάστη άνοιξα τις μπάλες σε μέγεθος οσο ένα πιατάκι γλυκού.


Στοιβάζω τα ζυμαράκια αν 8 ενώ τα βουτυρώνω ενδιάμεσα


Σκεπάστε με μία μεμβράνη και βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο για περίπου μία ώρα, αλλά μην
την τα ξεχάσετε.
Όταν βγάλετε  απο το ψυγείο ανοίξτε με ένα πλάστη σε ένα παραλληλόγραμμο
και κόψτε σε 3 ισα μέρη
Βαλτε την γέμιση στη μία πλευρά και διπλώστε την άλλη πλευρά από πάνω και πιεστεί να
κολλήσουν.


Χαράξτε τις πίτες από πάνω και αλείψτε με κρόκο αυγού,

και πασπαλίστε με μαύρο κύμινο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν 

Σας εύχομαι να τις απολαύσετε

 

Προηγούμενο άρθροΚέικ με κολοκύθα και κρέμα λεμονιού
Επόμενο άρθροΚέικ Λεμόνι: Το Αγαπημένο Σνακ για Μεγάλους και Μικρούς