Ατομικές πίτσες

Οι ατομικές πίτσες είναι μια δημοφιλής επιλογή για σνακ ή γεύμα, καθώς είναι εύκολες στην παρασκευή και προσφέρουν μια νόστιμη και χορταστική επιλογή. Είναι επίσης μια καλή επιλογή για άτομα που θέλουν να αποφύγουν να μοιραστούν την πίτσα τους με άλλους

Συστατικά

500g Αλεύρι 00
250g Γάλα
1 αυγό
50g Ζάχαρη
50g βούτυρο
10g Αλάτι
Μισό φακελάκι ξηρή μαγιά ζυθοποιίας (ή 12 g φρέσκια)

Για την επικάλυψη πιτσών όπως αυτές στο φούρνο
400g πολτός ντομάτας
400g Μοτσαρέλα
Για γεύση Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Ρίγανη
λάτι
10g Ζάχαρη

Παρασκευή

Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο για να μαλακώσει.
Ανακατεύουμε τη ξερή μαγιά με το αλεύρι, προσθέτουμε τη ζάχαρη, στη συνέχεια κάνουμε μια λακούβα και προσθέτουμε το ελαφρά χτυπημένο αυγό.
Ξεκινάμε το ζύμωμα με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, ώστε να αρχίσουμε να ενσωματώνουμε το αλεύρι, προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα και συνεχίζουμε το ζύμωμα.

Τέλος προσθέτουμε το αλάτι και μετά το μαλακό βούτυρο κομμένο σε κομμάτια.
Συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι για περίπου 10/15 λεπτά μέχρι να έχουμε μια λεία και σφιχτή ζύμη.
Πλάθετε μια λεία ζύμη και την αφήνετε να φουσκώσει για περίπου μία ώρα ή περισσότερο, σκεπασμένη με μεμβράνη, σε ζεστό μέρος μακριά από ρεύματα, όπως ο φούρνος Σβηστός με το φως αναμμένο!
Ξαναπάρτε τη ζύμη και κόψτε μερίδες περίπου 100/120 γρ.
Φτιάχνουμε μπαλάκια με κάθε κομμάτι και τα τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος.
Σκεπάζουμε ελαφρά με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει ξανά για περίπου μία ώρα.

Στο μεταξύ, ετοιμάστε τα toppings για τις πίτσες όπως αυτές στο φούρνο.
Χτυπήστε τον πολτό της ντομάτας, αλατίστε με μια πρέζα αλάτι, ζάχαρη, μια κουταλιά της σούπας λάδι και μια πρέζα ρίγανη και κόψτε τη μοτσαρέλα σε μικρούς κύβους.
Μετά το φούσκωμα, ισιώνετε και μεγεθύνετε κάθε μπάλα σε διάμετρο περίπου 15 εκατοστών.

Τοποθετήστε μια κουταλιά σάλτσα ντομάτας στο κέντρο

και ψήστε σε ζεστό φούρνο στους 180 °C σε στατική λειτουργία για περίπου 12 λεπτά.
Βγάλτε τα πιτσακιa από το φούρνο ελαφρώς ροδισμένα και τοποθετήστε στο κέντρο της την τριμμέν μοτσαρέλα.


Ψήστε ξανά μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα, στη συνέχεια βγάλτε τις πίτσες από το φούρνο και αφήστε τις να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά πριν τις σερβίρετε.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Για αυτή την συνταγή χρησιμοποιώ ζύμη για πίτσα και τυρι για την επικάλυψη, αλλά εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε σας αρέσει .
Φατες ζέστες !!

Υλικά

Ζύμη

2 κουπες (250γρ.) αλευρι για ολες τις χρήσεις
1 κουτ.γλ.αλατι
1 κουτ.γλ.μαγια σε σκονη
1 κουτ.σ. λαδι
1/2 κουπα +2 κουτ.σ. (125ml+2 κουτ.σ.) ζεστο νερο
Λιγο ακομη λαδι για επικαλυψη της ζυμης
Κροκο αυγου η βουτυρο/λαδι για άλειμμα

Καρυκεύματα : Αλάτι ,πιπερι,παπρικα,διαφορα βοτανα κλπ

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και την μαγιά, λάδι και ανακατέψτε.
Προσθέστε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μία υφή ζύμης και αρχίζουμε να
ζυμώνουμε με το χέρι σε μία αλευρωμένη επιφάνεια. Εάν είναι πολύ ξερή προσθέστε λίγο νερό.
Ζυμώστε για 5 λεπτά μέχρι να είναι μαλακή και μη κολλώδης.

Βάλτε την ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε λίγο λαδι και αλείψτε και σκεπάστε μέχρι να διαπλαστεί σε όγκο.
Βγάλτε την ζύμη και ζυμώστε σε μία αλευρωμένη επιφάνεια.
Χωρίστε την ζύμη σε 2 – 4 κομμάτια

Ανοίξτε με ένα πλάστη σε οβάλ σχήμα μηκους 20 εκ.
Αλείψτε κάθε φύλλο με λάδι. Διπλώστε προς τα μέσα τις ακρες για να σχηματίσετε μια βαρκούλα.

Αλείψτε με αυγό γύρω γύρω τις ζύμες
Γεμίστε τις βάρκες με τυρία της επιλογή σας (βάλαμε μοτσαρέλα και τσενταρ)

Πασπαλίζουμε αλάτι πιπέρι και γλυκιά πάπρικα.
Ψήστε σε προ θερμασμένο φούρνο για 15-20 εκ

Καλη Επιτυχία

Σημείωση :

Καλύτερα να σερβίρετε οσο είναι ακόμη καυτο /ζεστο.
Όταν κρυώσει η υφή του δεν θα είναι οσο μαλακή είναι όταν ειναι ζεστο, ακριβως οπως
συμβαίνει με ολες τις πίτσες .
Θα μπορούσατε αν θέλετε να το ξαναζεστάνετε πριν το φάτε .
Γίνεται με διάφορες παραλάλαγες, έτσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε /προσθέσετε οτι
σας αρέσει
Για 4 κομμάτια χρησιμοποίησα περίπου 1-1/2 εως 2 κουπες τυριά.

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

Προηγούμενο άρθροΤορτελινια αλά κρεμ: Ονειρικό πιάτο με πλούσια τυρένια σάλτσα
Επόμενο άρθροΑέρινη Κρέμα Λεμονιού με Άρωμα Κανέλας