Υλικά:

4 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 πρέζα αλάτι
8 φέτες ψωμί (για τοστ ή μπαγιάτικο)
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το αλάτι.
Βουτάμε τις φέτες ψωμιού στο μείγμα αυγού, φροντίζοντας να μουλιάσουν καλά από όλες τις πλευρές.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε τις φέτες ψωμιού στο τηγάνι και τις τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα.
Ρίχνουμε το μείγμα ζάχαρης και κανέλας πάνω από τις Aυγοφέτες και τις σερβίρουμε ζεστές.

H συνταγή είναι της κας Anush Aghababyan

Προτείνουμε:

Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα αυγού και λίγο εκχύλισμα βανίλιας για πιο πλούσια γεύση.
Αντί για ζάχαρη και κανέλα, μπορείτε να γαρνίρετε τις αυγοφέτες με μέλι, σιρόπι σφενδάμου, ή σαντιγί.
Μπορείτε επίσης να φτιάξετε αλμυρές Aυγοφέτες, προσθέτοντας στο μείγμα αυγού τριμμένο τυρί, ρίγανη ή θυμάρι.

Συμβουλές:

Για πιο τραγανές Aυγοφέτες, μπορείτε να τις βουτήξετε στο μείγμα αυγού δύο φορές πριν τις τηγανίσετε.
Φροντίστε να μην βάλετε πολύ βούτυρο στο τηγάνι, γιατί οι αυγοφέτες μπορεί να γίνουν λιπαρές.
Αν θέλετε να κάνετε τις αυγοφέτες πιο υγιεινές, μπορείτε να τις ψήσετε στο φούρνο αντί να τις τηγανίσετε. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C και ψήστε τις αυγοφέτες για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΤούρτα με ινδοκαρυδο.. πανεύκολη & πεντανόστιμη
Επόμενο άρθροΚουλουράκια προζυμενια