Αυγοφέτες φούρνου
Οι αυγοφέτες φούρνου είναι μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για ένα γρήγορο και εύκολο πρωινό. Μπορείτε να τους συνδυάσετε με φρέσκα λαχανικά, τυριά ή ζαμπόν για να δώσετε ακόμη περισσότερη γεύση και θρεπτική αξία. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε αρωματικά βότανα όπως θυμάρι ή δυόσμο για να δώσετε περισσότερη γεύση. Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για όσους έχουν περιορισμένο χρόνο και θέλουν να απολαύσουν ένα υγιεινό και νόστιμο πρωινό!
Υλικά
Φέτες του τοστ
Αλλαντικο της αρεσκειας σου
Τυρι κίτιρνο τριμμενο
2 αυγα
1/2 κουτι κρεμα γαλακτος
αλατι πιπερι
Εκτέλεση
Βουτυρωνεις ενα πυρεξ και βαζεις φετες του τοστ
Φέτες αλλαντικού πανω στην καθε φετα τυρι τριμμενο
Μετα φτιαχνεις ενα μειγμα με τ αυγα κρεμα γαλακτος αν ειναι πολυ πηκτη προσθετεις και λιγο γαλα αλατι πιπερι
τα χτυπας με τον αυγοδαρτη και περιχυνεις τις φετες του τοστ
Ψηνεις στους 180 βαθμούς μεχρι να ροδοκοκκινισει και να δεσει το μειγμα
Καλή Απολαυση
Η Συνταγή είναι της Sevasti Anthoula
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Αυγοφέτες με τυρί και μπαχαρικά
Απαραίτητα προϊόντα:
2 φέτες ψωμί
1 αυγό
τυρί, ποσότητα κατά γεύση
πιπέρι
ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι
Ριγανη
Εκτέλεση:
1. Ψήστε, και από τις δύο πλευρές, τις φέτες στην τοστιέρα ή στην επάνω σχάρα του φούρνου σας.
2. Εν τω μεταξύ, θρυμματίζουμε το τυρί σε ένα ποτήρι και το ανακατεύουμε με το αυγό, το ελαιόλαδο,το μαύρο πιπέρι και την ρίγανη. Προσέξτε να μην κάψετε τα ψωμακια σας.
3. Απλώνουμε πάνω τους το μείγμα και τα επιστρέφουμε στο φούρνο μέχρι να ψηθούν.
Χρήσιμες συμβουλές:
* Πειραματιστείτε με διάφορα είδη ψωμιού, αλλά για καλύτερα αποτελέσματα, φροντίστε να το ψήσετε πριν ρίξετε
τη γέμιση.
** Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε ποιοτικό τυρί. Μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε με τριμμένο
κίτρινο τυρί.
*** Μην ανησυχείτε αν το τυρί είναι αλμυρό. Ψημένο με το αυγό δίνει στο σάντουιτς μια πραγματικά υπέροχη γεύση.
**** Κανένα πρόβλημα αν δεν προσθέσετε ρίγανη, ελαιόλαδο ή μαύρο πιπέρι στο μείγμα.
***** Κανένα πρόβλημα αν προσθέσετε περισσότερα μπαχαρικά όπως κύμινο ή θυμάρι στο μείγμα. Για τους λάτρεις
των δυνατών γεύσεων, προτείνουμε και σκόνη κάρυ.
****** Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυρί κότατζ αντί για τυρί, αλλά καλύτερα να προσθέσετε λίγο αλάτι σε αυτό.