Υλικά

500 γρ. Κεράσια κατεψυγμένα (2 φλιτζάνια)
60 ml μπράντυ (¼ φλιτζάνι) – Προαιρετικά
300 γρ. αλεύρι απλό (2 φλιτζάνια)
45 γρ. κακάο σε σκόνη (½ φλιτζάνι)
2 ½ κ.σ. μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
200 γρ. καστανή Ζάχαρη (1 φλιτζάνι)
100 γρ. απλό γιαούρτι (περίπου ½ φλιτζάνι)
100 ml φυτικό λάδι (⅓ φλιτζάνι, 2 κουταλιές της σούπας)
320 ml γάλα (1 ⅓ φλιτζάνι)
1 κ.σ Ξίδι

Σάλτσα Toffee:
100 γρ βούτυρο (7 κουταλιές της σούπας)
100 γρ καστανή ζάχαρη (½ φλιτζάνι)
200 ml κρέμα γαλακτος (¾ φλιτζάνι, 2 κουταλάκια του γλυκού)

Φλιτζάνι – 240 ml
Ταψί – τετράγωνο 20×20 εκ

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ βάζουμε τα κεράσια και τα ραντίζουμε με το κονιάκ.Σ ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι,το κακάο,το μπέικιν,τη σόδα το αλάτι,την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε το γιαούρτι,το γάλα,το λάδι,το ξίδι,την βανίλια και ανακατεύουμε ξανά με το σύρμα πολύ καλά.
Ρίχνουμε στο μείγμα τα κεράσια και ανακατεύουμε καλά.Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170c για 50-60 λεπτά.
Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη στον φούρνο μικροκυμάτων.Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.Ανακατεύουμε.

Κάνουμε τρύπες στο κέικ μ ένα καλαμάκι και περιχύνουμε το κέικ με την σάλτσα Toffee.Αφήνουμε για μια ώρα να το απορροφήσει.
Ένα ιδιαίτερο κέικ που θα σας ενθουσιάσει!!!!

Καλή σας επιτυχία!!!!

ΠΗΓΗ