Brownie σοκολάτας με καρύδια
Απαραίτητα Υλικά:
160 γραμμάρια σοκολάτας (χρησιμοποίησα καλό γάλα με ξηρούς καρπούς)
100 γραμμάρια βουτύρου
2 τεμ. Αυγά
150 γρ Ζάχαρη
1/2 φακελάκι μπεικιν παουντερ
150 γρ Αλεύρι
200 g Καρύδια
Εκτέλεση:
Σπάστε τη σοκολάτα και διαλύστε τη με το βούτυρο σε μπεν μαρι.
Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί πλήρως και αναμειχθεί έτσι ώστε να ληφθεί ένα λείο μείγμα.
Σπάστε τα καρύδια
και χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη άχνη.
Το αλεύρι κοσκινίζεται μαζι με το μπέικιν πάουντερ.
Όλα τα προϊόντα αναμιγνύονται, με μόνο το μισό από τα καρύδια να προστίθενται στο μείγμα.
Σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε τοποθετήσει προηγουμένως χαρτί ψησίματος, ρίχνουμε το μείγμα, στο οποίο στη συνέχεια πασπαλίζουμε τα υπόλοιπα καρύδια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, ελέγχοντας συχνά με μία οδοντογλυφίδα. Μόλις είναι έτοιμο κοβετε στο σχήμα που θέλετε.
Σερβίρετε με μια κουταλιά παγωτού ή γιαουρτιού.
καλή όρεξη