Είναι δροσερό, ελαφρύ και καθόλου έντονο το λεμόνι, ίσα ίσα έχει μια γλύκα!

Υλικά:

τυρί κρέμα 300γρ
1 ζαχαρούχο
φλιτζανάκι καφε χυμό λεμόνι 
2 βανίλιες ή εκχύλισμα βανίλιας 
2 πτι μπερ μπισκότα ή digestive
180 γρ βούτυρο

Εκτέλεση:
1. Ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα για να τη βάλουμε ψυγείο να πήξει. Χτυπάμε το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο. Προσθέτουμε το λεμόνι και τις βανίλιες. Αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα να πήξει
2. Για τη βάση θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι. Λιώνουμε το βούτυρο και τα ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα και το πατάμε να απλωθεί ομοιόμορφα. Βάζουμε στο ψυγείο
3. Οταν έχει πήξει λίγο η κρέμα την στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω στη μπισκοτένια βάση. Βάζουμε ψυγείο για άλλες 2 ωρίτσες μέχρι να σερβίρουμε. Αν την αφήσουμε όλο το βράδυ και σερβίρουμε την επόμενη θα είναι πιο σταθερή η κρέμα
4. Για το σερβίρισμα ρίχνουμε γλυκό κουταλιού βύσσινο ή φράουλα. Αν βάλουμε μαρμελάδα, τη ζεσταίνουμε με λίγο νεράκι και τη ρίχνουμε σα σιρόπι
Προηγούμενο άρθροΓλυκοψωμάκια αφράτα της Ανατολής
Επόμενο άρθροΓαλατοπιτα με χυμό πορτοκαλι χωρίς φύλλο!!