CheeseCake με τραγανό φύλλο σφολιάτας

Υλικά

Διαφήμιση

2 φύλλα σφολιάτας
Κρέμα τυριού 450 gr
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές εκχύλισμα βανίλιας
Eπικάλυψη
2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
μέλι, για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στη συνέχεια επαλείψτε ένα πυρεξ 20×30 εκ με βουτυρο.
Ελαφρά αλεύρωστε την επιφάνεια εργασίας και ανοιξτε 1 φύλλο να ταιριάζει στο πυρέξ.
Στρωστε στο κάτω μέρος του ταψιού με το φύλλο σφολιάτας και χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να κάνετε τρύπες στη ζύμη αρκετές φορές. Αυτό θα επιτρέψει στον ατμό να ξεφύγει.
Ψήνουμε 15 λεπτά μέχρις ότου να ψηθεί το φύλλο. Ενώ το φύλλο ψήνεται, τοποθετήστε το τυρί κρέμας, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ ή το κύπελλο ενός μίξερ που είναι εφοδιασμένο με το εξάρτημα χτυπήματος. Χτυπάτε μέχρι να κρεμώσει εντελώς, ξύνοντας τις πλευρές του μπολ όπως είναι απαραίτητο.

Διαφήμιση

ΠΗΓΗ: everydaydishes.com

Αφαιρέστε την σφολιάτα από το φούρνο και στη συνέχεια, απλώστε το μίγμα του τυριού στο πάνω μέρος.
Αφού ανοίξετε και το δεύτερο φύλλο ζύμης να ταιριαζει στο ταψί, βάλτε το φύλλο πάνω από το μίγμα τυριού κρέμας, τοποθετώντας το πάνω και γύρω από την γέμιση και πιεζοντας το φύλλο να σφραγίσει την γέμιση γύρω γύρω.
Βουρτσίστε με το λιωμένο βούτυρο πάνω από το φύλλο σφολιάτας. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε ⅓ φλιτζάνι ζάχαρη με κανέλα, στη συνέχεια πασπαλίζουμε από πάνω. Ψήνουμε για 25-27 λεπτά μέχρι να φουσκώσει η ζύμη και να είναι τραγανή. Αφήστε να κρυώσει τελείως, στη συνέχεια βάλτε στο ψυγείο ή κόψτε σε τετράγωνα,
ραντίστε με μέλι και στη συνέχεια απολαύστε το!

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση