Αυτά τα ποτήρια με cheesecake με μπισκοτακια Lotus είναι γεμάτα με μια υπέροχη βουτυράτη τραγανή βάση μπισκότου, στρώσεις λαχταριστής κρέμας, θρυμματισμένα μπισκότα, και από πάνω σαντιγί. Φτιάχνονται πανεύκολα και σίγουρα θα εντυπωσιάσουν όποιον το δοκιμάσει!
Υλικά 🛒
Βάση:
200g μπισκοτάκια Lotus τριμμενα ή digestive
80g Βούτυρο, λιωμένο
Γέμιση:
200g Τυρί κρέμα Philadelphia, θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
¼ φλιτζάνι Lotus Biscoff Spread ή ταχίνι όλυμπος
1 κουταλάκι του γλυκού εσανς βανίλιας
1¼ φλιτζάνι (270 ml) κρέμα γάλακτος
για απο πάνω:
Σαντιγύ
¾ Κύπελλο Lotus Biscoff Spread – από την M. Demajo & Co.
Υπόλοιπα θρυμματισμένα μπισκότα
Φρέσκα φρουτα
Μέθοδος:
Μπισκότα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.
Ανακατεύουμε τα τριμμενα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο.
Τοποθετούμε σε χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Ρίξτε 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας μπισκότα σε κάθε ποτήρι.
Γέμιση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το άλειμμα μπισκότου ή ταχίνι και το άρωμα βανίλιας.
Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τη κρεμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές.
Με μια σπάτουλα διπλώνουμε τη σαντιγί στο μείγμα του τυριού κρέμα.
Ρίξτε ένα κουτάλι σε μια σακούλα και κόψτε την άκρη(αυτη είναι η γέμιση).
Μαλακώστε το υπόλοιπο άλειμμα μπισκότου στο φούρνο μικροκυμάτων, αφήνοντας λίγο να περιχυθεί πάνω από την κρέμα με σωλήνα.
Ξεκινήστε ομοιόμορφα βάλτε γέμιση πάνω από τα μπισκότα.
Μετα ριχνουμε με ένα κουτάλι τα θρυμματισμένα μπισκότα και μετά το λιωμένο αλλειμα μπισκοτου.
Γεμίστε με την υπόλοιπη γέμιση, τα μπισκότα και τη σαντιγί. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Γαρνίρετε με λίγο λιωμένο άλειμμα μπισκοτου και φρέσκα φρούτα.
Απολαμβάνω! 😊
Η Συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen