Τάρτα Αμυγδάλου με κρέμα

Συστατικά :

350 γραμμάρια αλεύρι 00
2 αυγά + 1 κρόκο
120 γραμμάρια βουτύρου
120 γραμμάρια ζάχαρης
15 g μαγιάς σε σκόνη για κέικ
το τριμμένο ξύσμα από 2 λεμόνια

Συστατικά για την κρέμα:
2 αυγα
500 γραμμάρια φρέσκου ρικότα
130 γραμμάρια ζάχαρης
80 γραμμάρια αλεσμένα αμύγδαλα
το τριμμένο ξύσμα 2 λεμονιών
15 ml λικέρ limoncello (προαιρετικα)

για να διακοσμήσω:
φιλέ αμυγδάλου 
ζάχαρη άχνη 

Μέθοδος:

Για να προετοιμάσετε το τάρτα με ρικότα και αμύγδαλο, ξεκινήστε προετοιμάζοντας τη ζύμη.
Σε ένα μπολ, προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι, το μαλακό βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα του τριμμένο λεμόνι, αυγά, μαγιά και ζυμώνουμε γρήγορα με τα χέρια σας.
Σχηματίστε μια λεία και ομοιογενή ζύμη, καλύψτε την με μεμβράνη προσκόλλησης και τακτοποιήστε την στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
Εν τω μεταξύ, ρίξτε το φρέσκο ​​ρικότα, τα αυγά, τα αμύγδαλα, σε ένα μπολ. ζάχαρη, το τριμμένο ξύσμα του λεμονιου και το λικέρ και δουλέψτε με ένα μίξερ μέχρι να το πάρετε ένα κρεμώδες μείγμα.

Καλύψτε το μπολ με την κρέμα ρικότα και αμύγδαλο και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και ξεδιπλώστε περίπου τα 2/3 με έναν πλάστη σε μια σανίδα ζαχαροπλαστικής.
Τακτοποιήστε τη ζύμη στο κάτω μέρος και τις πλευρές του ταψιού διαμέτρου 25 cm.
Γεμίστε τη βάση ζαχαροπλαστικής με την κρέμα ricotta, ξεδιπλώστε το υπόλοιπο ζαχαροπλαστικής και καλύψτε την τάρτα. Τακτοποιήστε τα κομμένα αμύγδαλα σε ολόκληρη την επιφάνεια της τάρτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο αεριζόμενο φούρνο στις 1800 για περίπου 35 λεπτά.
Όταν ψηθούν, βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν στην φόρμα.
Τέλος, βάλτε την σε ένα πιάτο, πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΚέικ Πειρασμός – με βανίλια και σοκολάτα
Επόμενο άρθροΓεμιστές Πιπεριές με Λευκή Σάλτσα