Συστατικά

260 γρ. / 9 μπισκότα  
100g λιωμένο βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
450 g  τυρί κρέμα
150 g  γιαούρτι (πλήρες)
120g  ζάχαρη άχνη
2 κσ μέλι
280ml κρέμα γάλακτος
1/2 έως 1 φλιτζάνι μαρμελάδας της επιλογής σας 

Κατευθύνσεις
Για να κάνετε τη βάση, βουτυρώστε ένα ταψί με αποσπώμενη βάση 23cm (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μεμονωμένα μικρά μπολάκια). Τοποθετήστε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να παραμείνουν τα ψίχουλα. Μεταφέρετε τα ψίχουλα σε ένα μπολ, στη συνέχεια ρίξτε πάνω το λιωμένο βούτυρο. Ανακατέψτε προσεκτικά μέχρι τα ψίχουλα να είναι πλήρως επικαλυμμένα.

 

Ρίξτε τα μέσα στην φόρμα  και πιέστε σταθερά προς τα κάτω στη βάση σε ένα ομοιόμορφο στρώμα. Βάλτε την φόρμα στο ψυγείο ενώ κάνετε την γέμιση.
Τοποθετήστε το τυρί κρέμας, το γιαούρτι, τη βανίλια, τη ζάχαρη άχνη και το μέλι σε ένα μπολ, στη συνέχεια κτυπήστε με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να κρεμώσουν. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να συνδυαστεί πλήρως το μείγμα.
Ρίξτε το μείγμα πάνω στην βάση του μπισκότου και τοποθετήστε από πάνω την μαρμελάδα. Βάλτε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα ή για τουλάχιστον 6 ώρες.

Καλή Απόλαυση!

ΠΗΓΗ: mygreekdish.com

Προηγούμενο άρθροΤα περίφημα αμυγδαλωτά (Εργολάβοι)
Επόμενο άρθροΤο πιο Αφράτο Κέικ Γιαουρτιού