Υλικά

Βάση:
250γρ μπισκότα Digestive, θρυμματισμένα
Βούτυρο, λιωμένο
75γρ μίνι κομματάκια σοκολάτας

Γέμιση τσιζκέικ:
350γρ τυρί κρέμα πλήρους λιπαρών
250γρ τυρί μασκαρπόνε
100γρ ζάχαρη άχνη/ζάχαρη άχνη
250ml κρέμα γάλακτος/κρεμώδης σαντιγί
100ml λικέρ κρέμας Baileys
70γρ μαύρη σοκολάτα, τριμμένη

Γκανάζ σοκολάτας:
100γρ μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
80ml κρέμα γάλακτος/κρεμώδης σαντιγί

Γαρνίρισμα:
200ml κρέμα γάλακτος/κρεμώδης σαντιγί
Ζάχαρη άχνη/ζάχαρη άχνη
Κακάο σε σκόνη
Τριμμένη σοκολάτα

Εκτέλεση

Βάση –
Στρώστε τη βάση και τα πλαϊνά μιας φόρμας με αποσπώμενη βάση 23 εκ.
Ανακατέψτε τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και στη συνέχεια προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας. Πιέστε προς τα κάτω στη βάση της φόρμας και βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν προσθέσετε τη γέμιση.

Γέμιση τσιζκέικ –
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα και το μασκαρπόνε μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το Baileys και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει.
Προσθέστε την τριμμένη σοκολάτα και χτυπήστε μέχρι το μείγμα να σφίξει. Απλώστε τη γέμιση πάνω από τα μπισκότα και λειάνετε την επιφάνεια. Ψύξτε για τουλάχιστον 5 ώρες.

Γκανάζ σοκολάτας –
Όταν το τσιζκέικ είναι έτοιμο, αφαιρέστε το από το ταψί.
Τοποθετήστε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ. ​​Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος, αλλά όχι μέχρι να βράσει. Ρίξτε την πάνω από τη σοκολάτα και αφήστε την να καθίσει για περίπου 3 λεπτά, στη συνέχεια ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Εάν υπάρχουν σβόλοι, βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα. Αφήστε την να κρυώσει, ανακατεύοντας περιστασιακά.

Όταν η γκανάζ κρυώσει αλλά ακόμα σε σημείο που να στάζει, βγάλτε το cheesecake από το ψυγείο και ρίξτε την από πάνω. Χρησιμοποιήστε ένα σουγιά για να ισιώσετε την επιφάνεια.
Βάλτε το cheesecake πίσω στο ψυγείο για να σφίξει η γκανάζ.

Γαρνίρισμα –
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να πήζει, στη συνέχεια κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο σε σκόνη και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να σφίξει. Βάλτε την σε ένα κορνέ με ακροφύσιο αστεριού στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν το βάλετε πάνω από το cheesecake. (Αν αφήσετε την κρέμα γάλακτος στο κορνέ στο ψυγείο, της δίνετε περισσότερο χρόνο να σφίξει και θα έχετε ένα πιο σφιχτό και τέλειο κορνέ).
Στρώστε την κρέμα γάλακτος γύρω από το cheesecake και πασπαλίστε με τριμμένη σοκολάτα στη μέση.
Καλή απόλαυση!

Η Συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen