Διαφήμιση

Το cheesecake με πορτοκάλι 🍊🍊

Γεύση:

  • Η γλυκιά κρέμα τυριού αγκαλιάζει την δροσερή ξινίλα του πορτοκαλιού σε ένα αρμονικό πάντρεμα.
  • Η αφράτη βάση γενουαζ προσθέτει μια υφή που κάνει μια τελεια ισορροπία με την κρέμα.

Άρωμα:

  • Το μεθυστικό άρωμα του πορτοκαλιού πλημμυρίζει τον χώρο, ξυπνώντας μνήμες καλοκαιριού.
  • Νότες βανίλιας και το παντεσπανι δίνουν βάθος και ζεστασιά.

Εμφάνιση:

  • Ένα λαχταριστό πορτοκαλί χρώμα που μαγνητίζει το βλέμμα.
  • Η λεία κρέμα τυριού κοσμείται με φιλε αμυγδαλου, δημιουργώντας μια παιχνιδιάρικη αντίθεση.

Συνολικά:

  • Ένα cheesecake που συνδυάζει ιδανικά δροσερές και γλυκές γεύσεις, αρώματα και υφές.
  • Μια σαγηνευτική επιλογή για κάθε περίσταση, που θα αφήσει τους καλεσμένους σας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Σερβίρετε:

  • Σερβίρετε το cheesecake με πορτοκάλι σκέτο ή με μια δόση σαντιγί.
  • Γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα, όπως φράουλες ή σμέουρα.
  • Συνοδεύστε το με ένα ποτήρι δροσερό λευκό κρασί ή λικέρ πορτοκαλιού.

Υλικά

Διαφήμιση

Για να προετοιμάσετε το παντεσπανι (γενουαζ):

1 αυγά,
70 γραμμάρια ζάχαρη,
1 φακελάκι βανίλια,
1 πρέζα αλάτι
70 γραμμάρια αλεύρι,
1/2 φακ μπεικιν 7γρ

Για να ετοιμάσετε την κρέμα πορτοκαλιού
1/4 λίτρο χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουρ,
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια

Για να ετοιμάσετε την κρέμα τυριού
250 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε,
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
300 ml υγρή κρέμα γάλακτος,
1 φακελάκι βανίλια
3 κουταλιές της σούπας ζαχαρουχο γάλα
Γλυκαντικό (προαιρετικά) και χτυπήστε ξανά μέχρι να ενωθεί το γάλα με την κρέμα

Εκτέλεση

Διαφήμιση

Για το παντεσπανι
Σε ένα μπολ βάζετε τ αυγά, ζάχαρη, βανίλια, μια πρέζα αλάτι και χτυπάτε καλά μέχρι τα αυγά να διπλασιαστούν σε μέγεθος
και να ασπρίσουν και μετά προσθέστε αλεύρι, μαγιά και ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι να αναμειχθεί το αλεύρι με τα αυγά
και μετά ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα αλειμμένη με βούτυρο και πασπαλισμένη με αλεύρι και το βάζουμε σε προθερμασμέμο φούρνο.
Στους 160 βαθμούς για 25 λεπτά

Για να ετοιμάσετε την κρέμα πορτοκαλιού

Σε μια κατσαρόλα, βάζετε χυμό πορτοκαλιού, κορν φαλουερ, ζάχαρη και ένα φακελάκι βανίλια και το βάζετε στη φωτιά ανακατεύοντας
συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα και μετά αφαιρείτε απο την φωτιά
Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και μετά το βάζουμε σε μια κυκλικη φόρμα καλυμμένη με λαδοκολα,
το οποίο είναι μικρότερη σε μέγεθος από την φορμα που βάλαμε το παντεσμανι, στη συνέχεια το σκεπάζουμε και το βάζουμε
στην κατάψυξη για ένα ολόκληρο βράδυ.

Διαφήμιση


Για να ετοιμάσετε την κρέμα τυριού
Σε ένα μπολ, βάζετε το τυρί μασκαρπόνε, ζάχαρη, κρέμα γάλακτος, ένα φακελάκι βανίλια και χτυπάτε καλά μέχρι να σφιξει η κρέμα
και προσθέτετε 3 κουταλιές της σούπας ζαχαρουχο γάλα σε αυτό.
Γλυκαντικό (προαιρετικά) και χτυπήστε ξανά μέχρι να ενωθεί το γάλα με την κρέμα

Συναρμολόγηση:
Στο πιάτο σερβιρίσματος τοποθετούμε τη φόρμα(τσερκι) στην οποία φτιάξαμε το παντεσπανι, μετά βάζουμε μεσα το παντεσπανι και
το ποτίζουμε με χυμό πορτοκαλιού, μετά βάζουμε μια στρώση κρέμα τυριου και φροντίζουμε να πέσει η κρέμα στα πλαϊνά του κέικ.
μετά βάζουμε την παγωμένη κρέμα πορτοκαλιού και την καλύπτουμε με την υπόλοιπη λευκή κρέμα και την ισοπεδώνουμε.
Στρώνουμε καλά στην επιφάνεια και το βάζουμε στην κατάψυξη για μια ώρα

Όταν το βγάλετε το περιχύνετε με την κρέμα πορτοκαλιού (φτιαχνετε με τα ίδια υλικά και τη μέθοδο που χρησιμοποιήσαμε για να ετοιμάσουμε
την πρώτη κρέμα) και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
Όταν το βγάλετε από το ψυγείο αφαιρούμε το τσερκι και το διακοσμούμε όπως επιθυμούμε

Να είστε υγιείς και άνετοι

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Διαφήμιση

Cheesecake φράουλα

Cheesecake φράουλα

Σήμερα έχει γενέθλια ένας ξεχωριστός άνθρωπος για μένα και όλη την οικογένειά μας!
Για άλλη μια φορά, σου ευχόμαστε ζωή και υγεία, και να έχετε πολλή αγάπη από εμάς, να είναι τα παιδιά σας υγιή και ευτυχισμένα

Υλικά:

Διαφήμιση

500 gr τυρί κρέμα
2 πακετα μπισκότα πτι μπερ.
2/3 της συσκευασίας βούτυρο (από τα μεγάλα)
200 ml κρέμα γάλακτος
Ζάχαρη άχνη
1 φακελ ζελατίνη
1 φακελ ζάχαρη βανίλιας
Τριμμένη φλούδα λεμονιού + λίγο στυμμένο λεμόνι
1 βάζο μαρμελάδα φράουλα.

Εκτέλεση

Νομίζω ότι οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε τη σειρά, αλλά πρέπει να την πω 😉:
Τα μπισκότα πρέπει να αλεσθούν σε πολυκόφτη μετά προσθέτουμε το βούτυρο, το οποίο αφήνω να μαλακώσει προηγουμένως.
Το μείγμα χύνεται στον πάτο ενός ταψιού με πυθμένα που βγαίνει και ισοπεδώνεται. Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει και αρχίζουμε να φτιάχνουμε την κρέμα.

Χτυπάμε με μίξερ το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια, την κρέμα γάλακτος και την προδιαλυμένη ζελατίνη.
Τρίψτε τη φλούδα λεμονιού, στύψτε λίγο λεμόνι και ανακατέψτε. Ρίξτε την έτοιμη κρέμα στην κρέμα και φυλάξτε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

Την επόμενη μέρα, ρίχνουμε ένα βαζάκι με μαρμελάδα φράουλα πάνω από την κρέμα και τελειώσαμε!
Πρόσθεσα μερικά ανοιξιάτικα λουλούδια για διακόσμηση, αλλά μπορείτε να πειραματιστείτε με ό,τι έχετε διαθέσιμο 😉

Χρόνια πολλά! ❤️🌸

Изпитаните рецепти на Марчето

Διαφήμιση


Διαφήμιση