Δαμάσκηνα καλυμμένα με σοκολάτα

Χρειαζόμαστε:

2,5 κιλά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια,
1,5 κιλό ζάχαρη (καλύτερα λιγότερη),
ξύσμα από ένα πορτοκάλι,
50 γραμμάρια κακάο ή μαύρη σοκολάτα (μπάρα),
1 πακέτο βανίλια ή ζάχαρη βανίλια, όποιος θέλει.
1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα ανά 1 λίτρο νερό.

Εκτέλεση

Πλύνετε τα Δαμάσκηνα , αφαιρέστε το κουκουτσι, μουλιάστε σε διάλυμα σόδας για 2-3 ώρες.
Ξεπλύνετε τα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη αφήνουμε για 4-6 ώρες. Βάλτε τα στη φωτιά, αφήστε τα να βράσουν, μαγειρέψτε τα για 5 λεπτά. Αφήνουμε όλη την νύχτα.
Την δευτερη φορά μαγειρεύουμε για 20 λεπτά αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα ή για 5 ώρες (για τους ανυπόμονους).
Πριν από το τρίτο μαγείρεμα, προσθέστε το κακάο, τη σοκολάτα, το ξύσμα πορτοκαλιού και μαγειρέψτε για άλλα 20 λεπτά.
5 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος, προσθέστε τη βανίλια. Αυτό ήταν! Η αρωματική, νόστιμη λιχουδιά μας είναι έτοιμη! Το συσκευάζουμε ζεστό σε βάζα!

Δαμάσκηνα καλυμμένα με σοκολάτα
Δαμάσκηνα καλυμμένα με σοκολάτα

Καλή απολαυση φίλοι!

ΠΗΓΗ: Леся Риндик

Προηγούμενο άρθροΚέικ με ένα υλικό που δε το φαντάζεστε
Επόμενο άρθροΚοτόπιτα με σφολιάτα