Μία φίλη μοιράστηκε μαζι μου μια συνταγή για μελιτζάνα: δεν καταλαβαίνουν όλοι αμέσως ότι δεν τρώνε κρέας. Η φίλη μου είναι μια πραγματική φαρσέρ που πάντα βρίσκει τον τρόπο να με εκπλήσσει με τις μαγειρικές της ικανότητες. Με κάλεσε να την επισκεφτώ και μας εβγαλε ένα πιάτο. Από την πρώτη κουταλιά με κέρδισε, μου φάνηκε ότι δεν είχα φάει πιο νόστιμο κρέας. Είναι αλήθεια ότι αποδείχθηκε ότι δεν ήταν καθόλου κρέας, αλλά μελιτζάνες. Γενικά, έμαθα από έναν φίλο πώς να ετοιμάζω αυτό το σνακ και από τότε εκπλήσσω τους καλεσμένους μου με ένα τόσο ασυνήθιστο πιάτο.

Υλικά

500 γραμμάρια μελιτζάνας
2 αυγά κοτόπουλου
ηλιέλαιο
1/4 του κουταλιού του γλυκού αλεσμένο πιπέρι και αλάτι.
μπαχαρικά του γούστου σας.

Εκτέλεση

Και πρώτα από όλα, ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κύβους.
Στη συνέχεια, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε ένα μπολ για 15 λεπτά, μετά τα πλένουμε καλά με τρεχούμενο νερό και τις στεγνώνουμε, κάτι που είναι απαραίτητο για να φύγει η πικρία.
Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά σε αυτά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μπαχαρικά και ανακατεύουμε μεσα και τις μελιτζάνες.
Μετά από αυτό, ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και μεταφέρουμε το μείγμα της μελιτζάνας εκεί, τηγανίζουμε μέχρι να σχηματιστεί μια χρυσή κρούστα και στη συνέχεια σκεπάζουμε με ένα καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου επτά λεπτά.

Ετοιμοοοοοοοοοοο

ΠΗΓΗ: Світ рецептів