Τυροπιτάκια με πετιμέζι και σουσάμι

Υλικά

Ζύμη

500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μία πρέζα αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 ποτήρι χλιαρό νερό 250ml
αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων

Γέμιση
250 γραμμάρια φέτα
100 γραμμάρια γραβιέρα
1 μεσαίο κρεμμύδι
μία σκελίδα σκόρδο
μία κουταλιά της σούπας δυόσμο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
πιπέρι

Για το σερβίρισμα
πετιμέζι και σουσάμι

Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και κάνουμε μία λακουβίτσα στο κέντρο όπου ρίχνουμε το αλάτι το λεμόνι και το λάδι. Προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί το αλάτι και να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε λίγο-λίγο όλο το νερό ανακατεύοντας το μείγμα και ζυμώνουμε. Θέλουμε ένα αρκετά σφιχτό ζυμάρι. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί απο μισή έως μία ώρα.
Τρίβουμε τη γραβιέρα στον τρίφτη και λιώνουμε τη φέτα με ένα πιρούνι. Τρίβουμε και το κρεμμύδι το στύβουμε λίγο με τα χέρια μας να φύγουν τα υγρά του και το προσθέτουμε στα τυριά.Ρίχνουμε τον δυόσμο και την ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες για να ανοίξουμε τα φύλλα.
Τα φύλλα δεν πρέπει να είναι πολύ χοντρά ή πολύ λεπτά. Τ ανοίγουμε όπως θα ανοίγαμε ένα φύλλο για χωριάτικη πίτα.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κουπάτ ή ένα πιατάκι από φλυτζανάκι του καφέ το οποίο να έχει περίπου 12 cm διάμετρο.
Τοποθετούμε το πιατάκι πάνω στο φύλλο και κόβουμε περιμετρικά με το μαχαίρι βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση στο κάθε ένα από τα στρογγυλά κομματάκια της ζύμης και κλείνουμε σχηματίζοντας μισοφέγγαρα.
Πιέζουμε με τα δόντια ενός πιρουνιού γύρω-γύρω ώστε να ενωθεί η ζύμη και να κλείσει καλά το πιταράκι.

Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι και μόλις το λάδι ζεσταθεί καλά ρίχνουμε όσα πιταράκια χωράει.
Τα τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Τα τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
Όταν είναι φρέσκο τηγανισμένο το φύλλο είναι πολύ τραγανό.
Περιχύνουμε με το πετιμέζι όσο θέλουμε και πασπαλίζουμε με σουσάμι!!!!!
Τρώγονται και ζεστά και κρύα!!!!!!!

Καλή σας απόλαυση!!!!!

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροMελιτζάνα Παρμεζάνα με Pesto….η απόλυτη γεύση
Επόμενο άρθροΜια σπανακοπρασοτυρόπιτα.. ζεστή ζεστή .. μόλις βγήκε από τον φούρνο ..!!