Eλαφριές και αεράτες τηγανίτες

Η ιδιαιτερότητα τους είναι ότι είναι σίγουρα μεγαλύτερες με στρογγυλό σχήμα και έχουν ελαφρώς διαφορετική σύσταση.
Υπάρχει μια άλλη εκδοχή που περιλαμβάνει τη χρήση βουτύρου, επέλεξα να δοκιμάσω αυτή την πιο απλή συνταγή και πρέπει να πω ότι έμεινα ικανοποιημένη.

Συστατικά:

200 γραμμάρια αλεύρι 00
2 αυγα
3 κουταλιές της σούπας κρέμα για επιδόρπια
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας λικέρ
1 πρέζα αλάτι
λάδι τηγανίσματος για γεύση
ζάχαρη άχνη για γεύση

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το λικέρ και το αλάτι.
Δουλεύουμε τη ζύμη μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομοιογενες, σχηματίζουμε μια μπάλα και τη σκεπάζουμε με τη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Μετά την περίοδο ξεκουρασης, χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 ίσα μέρη, σχηματίζουμε μια μπάλα με κάθε μέρος και τα σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη. Παίρνουμε μια μια μπάλα και την ανοίγουμε με έναν
πλάστη για να έχουμε ένα πολύ λεπτό φύλλο και προσπαθούμε να κάνουμε ένα στρογγυλό σχήμα.

Σε αυτό το σημείο, τηγανίζουμε τα φύλλα σε άφθονο καυτό λάδι και καθώς τα βάζουμε στο λάδι με τη λαβή μιας ξύλινης κουτάλας, γυρίζουμε τα φύλλα, αυτό θα διευκολύνει το μαγείρεμα και το
σχηματισμό φυσαλίδων. Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και όταν κρυώσουν καλά τις πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια κοφτά…παραδοσιακά αιγαιοπελαγίτικα
Επόμενο άρθροΑν πάλι δεν ξέρετε τι να ετοιμάσετε για μεσημεριανό….