Εκμέκ Τσουρέκι
Το εκμέκ τσουρέκι είναι ένα λαχταριστό γλυκό που συνδυάζει την αφράτη υφή του τσουρεκιού με την πλούσια κρέμα ζαχαροπλαστικής. Η γεύση του είναι γλυκιά και βελούδινη, ενώ η υφή του είναι μαλακή και ζουμερή.
Πλεονεκτήματα:
- Εύκολο στην παρασκευή: Το εκμέκ τσουρέκι είναι ένα γλυκό που μπορεί να φτιάξει εύκολα ακόμα και ένας αρχάριος μάγειρας.
- Γρήγορο: Η συνταγή είναι αρκετά γρήγορη και μπορεί να ετοιμαστεί σε περίπου 30 λεπτά.
- Προσαρμόσιμο: Μπορείτε να προσαρμόσετε τη συνταγή σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τσουρέκι με ή χωρίς σοκολάτα, να προσθέσετε ξηρούς καρπούς ή φρούτα στην κρέμα, ή να γαρνίρετε το γλυκό με σιρόπι σοκολάτας ή μέλι.
- Νόστιμο: Το εκμέκ τσουρέκι είναι ένα πολύ νόστιμο γλυκό που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.
Συνολικά:
Το εκμέκ τσουρέκι είναι ένα εύκολο, γρήγορο και νόστιμο γλυκό που αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα γλυκό χωρίς να δυσκολευτούν.
Υλικά
10 φέτες τσουρέκι
Σιρόπι:
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. νερό
1 ξύλο κανέλας
Για την κρέμα μαστίχας:
2 λίτρα φρέσκο γάλα
2 βανίλιες
200 γρ. ζάχαρη
12 κουταλιές κορν φλάουρ(γεμάτες)
1 κοφτό κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη
2 αυγά
Για το γαρνίρισμα:
1κουτί σαντιγί
κανέλα
Εκτέλεση
Σε ενα μέτριο ταψί αραδιάζουμε σε σειρά τις φέτες από τσουρέκι.
Για το σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Βράζουμε για 5΄σε μέτρια φωτιά. Αφαιρούμε την κανέλα.
Περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι λίγο λίγο στο τσουρέκι να ρουφήξει.
Για την κρέμα με μαστίχα
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τη μαστίχα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας όσο η κρέμα είναι καυτή. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε πάνω στο τσουρέκι.
Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει. Έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Καλύπτουμε με τη σαντιγί. Λίγο πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε φιστίκια Αιγίνης η κανέλα.
ΠΗΓΗ: Μιχαλιτσα Χριστιανού ΓιωργιουΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR(Ομάδα μαγειρικής)