Eκμέκ με τσουρέκι
Το εκμέκ με τσουρέκι είναι μια νόστιμη και πρωτότυπη παραλλαγή αυτού του κλασικού γλυκού με κανταίφι! Η γεύση του αφράτου τσουρεκιού συνδυάζεται με την βελούδινη κρεμα και την αφράτη σαντιγί στην κορυφή. Αυτό το γλυκό είναι ιδανικό για μετά από ένα γεύμα ή ακόμη και για να το μοιραστείτε σε ειδικές περιστάσεις. Η συνδυασμένη γεύση του τσουρεκιού και του εκμέκ δημιουργεί μια απίστευτα νόστιμη εμπειρία γεύσης που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει!
Yλικά
1.200 γραμμάρια γάλα φρέσκο
200 γραμμάρια ζάχαρη
100 γρ κορν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κρόκους
2 βανίλιες
1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
2-3 κόκκους μαστίχα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη μαζί με τη μαστίχα στο multi
Σιρόπι
350 γραμμάρια ζάχαρη
300 γραμμάρια νερό
2 φλούδες λεμονιού
1 stick κανέλας
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
βράσιμο 5 λεπτά μέχρι να γίνει σιρόπι
Εκτέλεση
Κόβουμε μισό τσουρέκι σε φέτες και στρώνω σε ένα πυρέξ γεμίζω καλά να μην υπάρχουν κενα και να ψήνω το τσουρέκι στους 160 βαθμούς αέρα μέχρι να στεγνώσει καλά
Μόλις το βγάλω από το φούρνο ρίχνουμε το σιρόπι με μία κουτάλα το αφήνω να κρυώσει
Για την κρέμα
Ολα τα υλικά μαζί στην κατσαρόλα εκτός από τους κρόκους ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα
Προσθέτω τέλος τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά
Ρίχνω την κρέμα πάνω στο τσουρέκι και σκεπάζω με μεμβράνη καλά επάνω στην κρέμα να εφάπτεται
Βάζω για 2 ώρες στο ψυγείο χτυπάω μία κρέμα γάλακτος σε σαντιγί τη βάζω σε κορνέ και τη βάζω επάνω στην κρέμα διακοσμώ με αμύγδαλο
Καλή Επιτυχία
Η Συνταγή είναι της Rozy Eva
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Eκμέκ Kανταΐφι
Υλικά
1 κουτί κανταΐφι
για την γέμιση
150 γραμμάρια καρύδι τριμμένο
150gr αμύγδαλο τριμμένο
φρέσκο βούτυρο
για το σιρόπι
4 φλιτζάνια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
μία βανίλια
χυμό από 1 λεμόνι
1-2 ξυλάκια κανέλα
2-3 γαρίφαλα
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ (μικρό φλιτζάνι)
για την κρέμα
1,5 λίτρο φρέσκο γάλα
6 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
6 κρόκους αυγών
μία βανίλια
λίγο λάδι
για τη σαντιγί
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος καλά χτυπημένη γαρνίρισμα
λίγα κερασάκια γλασέ
φιλέ αμυγδάλου ή ότι άλλο εσείς προτιμάτε
Εκτέλεση
Ξεπαγώστε το κανταΐφι. Απλώστε το μισό καταΐφι στο ταψί και στρώστε τα αμύγδαλα και τα καρύδια.
Σκεπάστε με το υπόλοιπο κανταΐφι περιχύστε με το λιωμένο βούτυρο και σε προθερμασμένο φούρνο ψήστε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20 περίπου λεπτά. Βγάλτε το και αφήστε το να κρυώσει καλά Βράστε 5-7 λεπτα το σιρόπι. Σιροπιάστε το κανταίφι και αφήστε να κρυώσει καλα.
Για την κρέμα: Χτυπήστε σε ένα μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη ρίξτε το κορνφλάουρ και λίγο αλάτι και ανακατέψτε βράστε το γάλα ανακατεύοντας λίγο γρήγορα και ρίξτε το μέσα στο μίγμα.
Ρίξτε την κρέμα μέσα σε ένα κατσαρολάκι και προσθέστε τη βανίλια
Ανακατέψτε και βράστε την σε μπεν μαρί για 3 λεπτά μέχρι να γίνει πηχτή λεία και απαλή.
Βγάλτε την από τη φωτιά και ρίξτε την πάνω στο κανταΐφι και αφήστε τη να κρυώσει καλά
Ετοιμάστε τη σαντιγί αφήστε να κρυώσει στο ψυγείο και απλώστε στο γλυκό πασπαλίζετε με τριμμένο αμύγδαλο ή ότι άλλο θέλετε εσείς αφήστε στο ψυγείο για να παγώσει καλά. Εγώ έχω βάλει φυστίκι Αιγίνης
Καλή επιτυχία