Εργολάβοι με άρωμα μαστίχας και εσάνς πικραμύγδαλο

Υλικά:

  • 3 ποτήρια αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη αλεσμένη
  • 3 ποτήρια ζάχαρη άχνη
  • 2 ασπράδια αυγού (μαρέγκα)
  • 1 πατάτα μέτρια βρασμένη (πολτός)
  • Εσάνς πικραμύγδαλο
  • Βανίλια
  • Μαστίχα

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε την αμυγδαλόψιχα, τη ζάχαρη άχνη, την εσάνς πικραμύγδαλο, τη βανίλια και τη μαστίχα μέχρι να σχηματιστεί ένα μίγμα όχι πολύ χαλαρό, αλλά σφιχτό.
  2. Προσθέστε τον πολτό της βρασμένης πατάτας και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  3. Χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα και σιγά σιγά ενσωματώστε τα στο μείγμα με απαλές κινήσεις, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα.
  4. Πλάθετε το μείγμα σε στενόμακρα μπαστουνάκια, φουσκωμένα ελαφρώς.
  5. Τυλίξτε κάθε μπαστουνάκι με φιλέ αμυγδάλου.
  6. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
  7. Τοποθετήστε τους εργολάβους σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  8. Ψήστε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  9. Αφήστε τους εργολάβους να κρυώσουν καλά πριν τους σερβίρετε.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα αρωματικά, όπως ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, για ακόμα πιο πλούσια γεύση.
  • Για πιο τραγανά εργολάβους, ψήστε τους στους 200°C για 15-18 λεπτά.
  • Μπορείτε να διατηρήσετε τους εργολάβους σε αεροστεγές δοχείο για 3-4 ημέρες.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κας Mary Savva

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Συστατικά

250 γραμμάρια ζάχαρης 
250 γραμμάρια ολόκληρα αμύγδαλα λευκασμένα, συν μερικά επιπλέον για γαρνιτούρα
3 ασπράδια αυγού
1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικό)

Οδηγίες

Για την προετοιμασία αυτών των εξαιρετικά εύκολων ελληνικών μπισκότων αμυγδάλου, προσθέστε τα ακατέργαστα αμύγδαλα και τη ζάχαρη σε έναν μπλεντερ και ανακατέψτε μέχρι να κονιορτοποιηθούν. Προσθέστε τα ασπράδια αυγών (και το εκχύλισμα βανίλιας) και χτυπήστε, μέχρι να συνδυαστούν τα συστατικά, σχηματίζοντας μια σταθερή πάστα.
Στρώστε το κάτω μέρος των 2 ταψιών με χαρτί ψησίματος και διαμορφώστε τα μπισκότα. Πάρτε περ. 1 1/2 κουταλάκι του πάστας και τοποθετήστε το στο δίσκο ψησίματος. επαναλάβετε με τα υπόλοιπα. Γαρνίρετε με ολόκληρα αμύγδαλα και περιμένετε λίγο για να απλωθεί η ζύμη στο ταψί. Αν θέλετε, διαμορφώστε τα χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζύμης.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου για 17-20 λεπτά, μέχρι να  χρυσήσουν. Προσέξτε να μην τα παραψήσετε. Απολαύστε ζεστό από το φούρνο με μια κουταλιά της αγαπημένης σας μαρμελάδας!

ΠΗΓΗ: www.mygreekdish.com

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα καρύδας με σιρόπι
Επόμενο άρθροΓλυκό ψυγείου με μπισκότα