Φακές

Χθες το βράδυ ετοίμασα αυτές τις νόστιμες φακές, δεν είχα μαγειρέψει πολύ καιρό, αλλά μια φίλη μου έδωσε την ιδέα 😍 Την ευχαριστώ για αυτό, ξέρει ποια είναι! 💗
Όλοι έχετε τον τρόπο σας να μαγειρεύετε τις φακές, ο δικός μου είναι πολύ εύκολος και ανάλογα με το είδος της φακής, αν βράσει γρήγορα θα έχετε ένα πεντανόστιμο ζεστό πιάτο σε χρόνο μηδέν.

Υλικά

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι,
1 καρότο
φακές και τις έψησα κι αυτές, και μετά τα
δυσομο
Λίγη ρίγανη
Πάπρικα,
1 κουταλιά αλεύρι
2 σκελιδες σκόρδο ψιλοκομμενα
2-3 κ.σ. σαλτσα ντομάτας κονσερβα
νιφάδες τσίλι.
αλάτι πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε πρώτα τις φακές και τις βράζουμε με μπόλικο νερό για 5 λεπτά και τις στραγγίζουμε.

Σοτάρισα με λάδι λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και καρότο σε ελαιόλαδο, πρόσθεσα τις φακές και τις σοτάρισα κι αυτές, μετά τα ξηρά μπαχαρικά, δυόσμο και ριγανη, βγάζουν περισσότερη γεύση καθώς προστίθενται σε αυτό το στάδιο.
Στη συνέχεια πρόσθεσα πάπρικα, μια κουταλιά αλεύρι και έριξα το νερό.
Έβρασα μέχρι να είναι έτοιμες οι φακές. Αλάτισα, πρόσθεσα ψιλοκομμένο σκόρδο και την σαλτσα ντοματας και έβρασα
για άλλα δέκα λεπτά.

Σερβίρισα με νιφάδες τσίλι.

Η Συνταγή είναι απο το μιλώντας στην κουζίνα

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πολύχρομες Πιπεριές Γεμιστές με ρύζι και φακές

Υλικά

2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
2 μεγάλες κίτρινες πιπεριές
2 μεγάλες πορτοκαλί πιπεριές
2 μεγάλες πράσινες πιπεριές
1 φλιτζάνι φακές χοντρές
¾ φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κλαδιά σέλερι ψιλοκομμένο (χωρίς τα φύλλα)
1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο (μόνο το άσπρο)
4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
3 κουταλάκια του γλυκού κύμινο τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κολίαντρο τριμμένο
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών (1 κύβο διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση

1.Βράζετε ξεχωριστά τις φακές και το ρύζι μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να παραβράσουν και τα στραγγίζετε.
2.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψάκι με λαδόχαρτο ψησίματος. Κόβετε ένα καπάκι από το πάνω μέρος από τις πιπεριές χωρίς να το αποχωρίσετε εντελώς. Με προσοχή αφαιρείτε τα σπόρια και τις μεμβράνες. Βάζετε τις πιπεριές στο ταψί. (Αν δεν καταφέρετε το καπάκι να μείνει κολλημένο στις πιπεριές, το κρατάτε για να το βάλετε από πάνω μετά το γέμισμα)
3.Εν τω μεταξύ σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε το πράσο και το σέλερι και τα μαγειρεύετε για 3 λεπτά περίπου. Προσθέτετε το σκόρδο, το κύμινο και το κόλιαντρο και μαγειρεύετε για ακόμη ένα λεπτό.
4.Στη συνέχεια, προσθέτετε τις φακές, το ρύζι, το ζωμό λαχανικών και αλατοπίπερο και σιγοβράζετε για 8 – 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
5.Κατεβάζετε από τη φωτιά, δοκιμάζετε για αλατοπίπερο, προσθέτετε το μαϊντανό και ανακατεύετε. Γεμίζετε τις πολύχρωμες πιπεριές σας και ψήνετε στο φούρνο για 40 περίπου λεπτά.
6.Τέλος, σερβίρετε τις πεντανόστιμες πιπεριές σας ζεστές.

TIP: Μπορούν να συνοδευτούν με μια δροσερή sauce γιαουρτιού με δυόσμο.